Οι Γάλλοι σχολάνε στις 18.00: ο νέος απαράβατος νόμος

Όταν οι Γάλλοι λένε ότι σχολάνε στις 18.00, το εννοούν. Μια νέα σύμβαση εργασίας στη Γαλλία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγνοούν τα εργασιακά email από τ'αφεντικά τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το γραφείο. Η δυνατότητα των αφεντικών να εισβάλουν στην προσωπική ζωή των εργαζομένων μέσω των smartphones,

οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, επέκτεινε τις πραγματικές ώρες εργασίας περαιτέρω και περισσότερο από το περίφημο 35ωρο που η χώρα θέσπισε το 1999. Τώρα ομοσπονδίες και σωματεία εργοδοτών υπέγραψαν μια νέα, νομικά δεσμευτική εργασιακή συμφωνία που θα απαιτεί από τους υπαλλήλους να απενεργοποιούν τα τηλέφωνά τους μετά τις 6μμ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία επηρεάζει ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στους τομείς της τεχνολογίας και της παροχής συμβουλών (συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών τμημάτων εταιρειών όπως οι Google, Facebook, Deloitte και PwC), οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να αντιστέκονται στον πειρασμό να βλέπουν υλικό που σχετίζεται με την εργασία σε υπολογιστές ή στα smartphones τους - ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος κακόβουλoυ εισβολέα που αφιερώνουν στο χρόνο τους για την … la dolce vita. Οι επιχειρήσεις επίσης πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοί τους δεν θα πιεστούν να το πράξουν. Κι όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ζουν με τον εφιάλτη της απόλυσης αγωνιούν για το επόμενο μέτρο.

http://www.theguardian.com/money/shortcuts/2014/apr/09/french-6pm-labour-agreement-work-emails-out-of-office

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα