Μαρί Λε Πεν: «Φασίστρια»… και με απόφαση δικαστηρίου

Παρότι η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρί Λε Πεν, κινήθηκε δικαστικά κατά του επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου, Ζαν-Λικ Μελανσόν, επειδή την αποκάλεσε «φασίστρια», το δικαστήριο δικαίωσε τον δεύτερο, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είναι προσβλητικός.

Η προσφυγή αυτή της Μαρί Λε Πεν έγινε για τη φράση του Ζαν Λικ Μελανσόν «Γιατί νομίζετε ότι οι Γάλλοι πολίτες είναι οι μοναδικοί που θέλουν μια φασίστρια για ηγέτη τους;», έπειτα από δημοσκόπηση

που ήθελε την Λε Πεν να κερδίζει τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η «προσπάθεια να απαγορευτεί ο όρος φασίστας» είναι αφ’ εαυτής «τυπικά φασιστική», καθώς δεν πρόκειται για μια προσβολή, αλλά για έναν πολιτικό προσδιορισμό.

Το δικαστήριο με την απόφασή του τάχθηκε υπέρ της άποψης αυτής, θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος όρος «θα μπορούσε να έχει υβριστική χροιά», αλλά ότι τελικά δεν είχε «όταν χρησιμοποιήθηκε μεταξύ πολιτικών αντιπάλων για ένα πολιτικό ζήτημα».

Πριν ένα χρόνο η Λε Πεν είχε απειλήσει με μηνύσεις όποιους χαρακτήριζαν το Εθνικό Μέτωπο «ακροδεξιό κόμμα», θεωρώντας ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν αρμόζει στο κόμμα, την ηγεσία του οποίου της κληροδότησε ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά δεν έκανε πράξη την απειλή της.

Να σημειωθεί ότι στις δημοτικές εκλογές του περασμένου μήνα το Εθνικό Μέτωπο σάρωσε κερδίζοντας 11 πόλεις. Η εκλογική επιρροή του κόμματος αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στις ευρωεκλογές καθώς οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν δεύτερο πίσω από την κεντροδεξιά Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, αλλά μπροστά από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

The post Μαρί Λε Πεν: «Φασίστρια»… και με απόφαση δικαστηρίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα