Οι αγώνες για την πατρίδα πάντα δικαιώνονται!

Για ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Αντώνης Σαμαράς που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της χώρας, καθώς όπως λέει σε συνομιλητές του, αυτή την ήττα που προκάλεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του, την

πληρώνει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Φανερά προβληματισμένος ο πρώην Πρωθυπουργός ελπίζει να μην την πληρώσει ακριβά διότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εθνικά επιζήμια για την πατρίδα.

Ο Αντ. Σαμαράς αισθάνεται δικαιωμένος για την πορεία των δυόμιση ετών διακυβέρνησης της χώρας, αλλά βλέπει να γκρεμίζονται όλα και να πηγαίνει η Ελλάδα στο γκρεμό. Και εάν το πρόβλημά της τα τελευταία χρόνια ήταν το οικονομικό, πλέον με όσα τραγικά έχουν γίνει με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν ανοίξει και ζητήματα στα εθνικά θέματα, μέσω του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

Ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός των τελευταίων ετών, βίωσε το μεσημέρι της Τρίτης μια εντυπωσιακή σκηνή, καθώς ευρισκόμενος σε κεντρικό πεζόδρομο των Αθηνών, εδέχθη πλήθος επευφημιών και θετικών αναφορών στην πρωθυπουργία του. Και μόνο αυτή η αποδοχή ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον Αντ. Σαμαρά που προβλέπει χειρότερες μέρες στην οικονομία λόγω των πολλών στρατηγικών λαθών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκτίμηση του πρώην Πρωθυπουργού είναι ότι αν δεν σταθεροποιηθεί με κάποιο τρόπο η χώρα αμέσως, θα υπάρξουν κι άλλα δύσκολα μέτρα, αφού ο Αλ. Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος την ξαναέβαλαν στην απόλυτη αβεβαιότητα. Για τον ίδιο όλα θυσιάζονται στο βωμό των εσωκομματικών επιδιώξεών τους και το «κριτήριο Ελλάδα» στη κομματική λογική τους, δεν υπάρχει πουθενά.

Χωρίς διάθεση να προβάλλεται η δικαίωσή του, αναφέρει σε συνομιλητές του πως το χειρότερο όλων είναι, εκτός από τις ανησυχητικές εξελίξεις λόγω μεταναστευτικού, ότι έβαλαν τη χώρα σε ύφεση, πράγμα που κάνει πολύ πιο οδυνηρή κάθε μεταρρύθμιση από δω και στο εξής. «Εμείς κάναμε μεταρρυθμίσεις, αλλά και βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, ώστε να γίνουν πολύ πιο ανώδυνα οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις…», φέρεται να λέει.

Δεν είναι λίγοι όσοι σημειώνουν - πρόσωπα και παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τη Ν.Δ. - ότι επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, η οικονομία αναπτυσσόταν, η ανταγωνιστικότητα βελτιωνόταν, η ανεργία είχε αρχίσει να μειώνεται, η χώρα έπιανε τους δημοσιονομικούς της στόχους, με πρωτογενή πλεονάσματα, είχαν αρχίσει να έρχονται νέες επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις είχαν αρχίσει να αποδίδουν, ενώ τώρα συμβαίνουν τα τελείως αντίθετα.

Στην ανάλυσή του ο πρώην Πρωθυπουργός πολλάκις αναφέρει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που έβγαζε η χώρα επί των ημερών του, εξασφάλιζαν «βιωσιμότητα» χρέους, γιατί η χώρα αναπτυσσόταν. Και όπως έχει πει, χωρίς μέτρα ή με ελάχιστα πρόσθετα μέτρα, η χώρα μπορούσε να πιάνει πλεονάσματα 3 και 3,5% επειδή ακριβώς βρισκόταν ήδη σε ανάπτυξη, ενώ τώρα η Ελλάδα επέστρεψε στα ελλείμματα και το χρέος έγινε ξανά «μη βιώσιμο».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα