Ο βασιλιάς του φραπέ, τα λεφτόδεντρα και το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ

08:29 4/9/2017 - Πηγή: Antinews

«Τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από το Μνημόνιο. Tότε θα ανοίξουν οι κάνουλες». Τάδε έφη ο βασιλιάς του φραπέ Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα διεκδικεί επάξια και τον τίτλο του δημιουργού του μεγαλύτερου πολιτικού ψεύτη που πέρασε ποτέ.

Όμως, το ό,τι βγαίνει ο μπάρμπα Αλέκος μετά από τόσο καιρό να μιλήσει για τις προοπτικές της κυβέρνησης, δείχνει ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν τον αφήνουν τον κακόμοιρο

τον συνταξιούχο να πάει στην Αίγινα να χαρεί τα γεράματά του με τα 7 και πλέον χιλιάρικα που παίρνει ως υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Ο Φλαμπουράρης είναι η επιτομή του αριστερού καφενόβιου που όσο ήταν στην αφάνεια έλεγε «δεν με κάνετε εμένα πρωθυπουργό μια μέρα για να τα αλλάξω όλα» και μόλις έγινε κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι… βαριά δουλειά του υπουργιλίκι.

Όπως λέει το βιογραφικό του «Το 2016 διατήρησε την θέση του με την διαφορά πως αναλαμβάνει αρμοδιότητές για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και για μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Αν είδατε εσείς βελτίωση της καθημερινότητας ή αν είδατε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Εκτός κι αν πρωτοβουλίες ανάπτυξης είναι τα μυστικά ραντεβού στην Πάρο με Ιβάν Σαββίδη και Λάκη Λαζόπουλο για τη δημιουργία του συριζαίϊκου καναλιού που τόσο έχει ανάγκη ο Αλέξης.

Ειδικά τώρα που όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε βαθύ ΠΑΣΟΚ μπορεί ο μπάρμπα Αλέκος να γίνει ο διευθυντής της ορχήστρας που θα παίζει από το πρωί τα Κάρμινα Μπουράνα.

Όμως, σημασία έχει ότι ο Φλαμπουράρης μας λέει να κάνουμε υπομονή μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο και να είμαστε έτοιμοι γιατί θα ανοίξουν οι κρουνοί. Να φανταστούμε ότι πρόκειται για κάνουλες με χρήμα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μοιράζει αφειδώς. Αλλά είναι κι αυτός τόσο ψεύτης… Δεν ψήφισε και ο ίδιος για τις περικοπές στις συντάξεις και την αύξηση του αφορολόγητου; Αν γεννήσει χρήμα το «λεφτόδεντρο» του Φλαμπουράρη γιατί να υποστούμε όλα αυτά τα μέτρα από την τρόικα; Και γιατί να κάνουμε τώρα τρίτη αξιολόγηση; Τι τους έχουμε ανάγκη;

Η απάντηση είναι απλή και την βλέπει κανείς στα μάτια του μπάρμπα Αλέκου. Αυτός που όλη μέρα πήγαινε για πρέφα στα καφενεία και ξαφνικά τον φυλάνε 70 αστυνομικοί, σιγά μη θελήσει να χάσει την εξουσία. Θα πει ότι βλακεία του έρθει στο μυαλό αρκεί να κρατήσει την καρέκλα και να πίνει ανενόχλητος τον φραπέ του στο Μαξίμου με θέα τον Εθνικό Κήπο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα