«Ο πιλότος έριξε την Πτήση ΜΗ370»

Εξερράγη στον αέρα, προσγειώθηκε σε άγνωστο μέρος ή έπεσε θύμα αεροπειρατείας; Καθώς το μυστήριο για την Πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου παραμένει άλυτο, ένα νέο βιβλίο έρχεται να δώσει μια άλλη εκδοχή για το τι συνέβη. Και παρότι ακούγεται ακραία, την θεωρία υπογράφει ο Ewan Wilson, ερευνητής από τη Νέα Ζηλανδία με μεγάλη εμπειρία σε αεροπορικά

δυστυχήματα, πιλότος και ιδρυτής της Kiwi Airlines, μαζί με τον δημοσιογράφο Geoff Taylor.

Σύμφωνα με τον Wilson, ο Μαλαισιανός πιλότος Zaharie Ahmad Shah έκλεισε την παροχή οξυγόνου στην καμπίνα του αεροπλάνου με τους 239 επιβάτες, περίπου 4 ώρες πριν αυτό χαθεί. Όσοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν και δεν αντιλήφθησαν ότι απελευθερώθηκαν οι μάσκες οξυγόνου πέθαναν σχεδόν ακαριαία, ή τουλάχιστον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή εκείνη, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, αρχικά έπεσαν σε σύντομο κώμα. Όσοι ήταν ξύπνιοι και φόρεσαν τις μάσκες έζησαν περίπου 20 λεπτά περισσότερο. Στη συνέχεια λιποθύμησαν, έπεσαν σε κώμα και πέθαναν και αυτοί.

Αυτό όμως δεν συνέβη και στον πιλότο. Φαίνεται πως είχε φροντίσει ίσως με κάποια έξτρα συσκευή να έχει αρκετό οξυγόνο, ώστε να παραμείνει στη ζωή για περίπου τέσσερις επιπλέον ώρες. Ο ερευνητής θεωρεί επίσης ότι είχε κλειδώσει έξω τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους και βρισκόταν μόνος του στην καμπίνα όταν έθεσε το σχέδιό του σε εφαρμογή.

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ο Wilson, άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους και το προσθαλάσσωσε σχετικά «ομαλά», έτσι ώστε να μην συντριβεί και διαλυθεί. Κατόπιν το αεροπλάνο, με τους επιβάτες νεκρούς, βυθίστηκε ολόκληρο σε κάποιο σημείο του αχανούς Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο πιλότος είχε κάποια διανοητικά προβλήματα. Ίσως να σκηνοθέτησε την πτώση για να προκαλέσει τον κόσμο να ψάχνει για τα συντρίμμια, υποστηρίζουν.

http://au.ibtimes.com/articles/563243/20140820/mh370-malaysia-airlines-flight-370.htm#.U_SPFmOKglx

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα