Πράγματα που χειροτερεύουν την κατάθλιψη

16:30 20/8/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πράγματα που χειροτερεύουν την κατάθλιψη και είναι σημαντικό, να τα γνωρίζεις, σε περίπτωση που εσύ ή κάποιος δικός σου άνθρωπος, βρίσκεστε σ’αυτή τη κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να πάρεις και την άποψη κάποιου ειδικού πάνω στο θέμα και να μην μείνεις μόνο στις γνώσεις, που σου προσφέρει το διαδίκτυο.

Ύπνος

Αρχικά, ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, που οφείλεις να προσέξεις. Προσπάθησε να διατηρήσεις ένα σταθερό πρόγραμμα, που θα πέφτεις για να κοιμηθείς και τι ώρα θα ξυπνάς. Είναι σημαντικό να κρατήσεις αυτό το πρόγραμμα σε καθημερινή

βάση.

Φαγητό

Υπάρχουν πολλές έρευνες, που έχουν αποδείξει πως το φαγητό, συνδέεται άμεσα με τη ψυχολογία σου. Τα γλυκά και ο καφές είναι στις περισσότερες απ’αυτές. H καφεΐνη, για παράδειγμα, μπορεί να σε κάνει πιο οξύθυμο και γενικότερα ευερέθιστο.

Άνθρωποι

Οι άνθρωποι, που σε περιτριγυρίζουν, είναι σημαντικός παράγοντας στη ψυχολογία σου. Γι’αυτό το λόγο δεν πρέπει να έχεις «τοξικούς» ανθρώπους γύρω σου, αλλά κεφάτους και να νοιάζονται για τη ψυχολογική σου κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ατμόσφαιρα, που δημιουργεί ο κύκλος, να είναι χειρότερη ή ανάλογη της ψυχολογίας σου. Μόνο καλύτερη.

Media

Οι άσχημες ειδήσεις ή κάποιο βίντεο, που μπορεί να ταρακουνήσει έναν άνθρωπο, που δεν έχει πρόβλημα σοβαρό στη ψυχολογική του κατάσταση, μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο με κατάθλιψη δέκα φορές χειρότερα. Η αίσθηση της στενοχώριας είναι τεράστια, γι’αυτό προσπάθησε να την αποφύγεις.

The post Πράγματα που χειροτερεύουν την κατάθλιψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα