Επί ποδός όλη η χώρα λόγω ασφαλιστικού - Απεργιακό δελτίο από όλη την περιφέρεια

15:31 4/2/2016 - Πηγή: Antinews

Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα στην Κόρινθο και το Κιάτο, δεν υπάρχει ανοικτό ούτε καφενείο για καφέ, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία ήταν μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, με τη συμμετοχή όλων των εργατικών κέντρων του νομού και περισσότερων από σαράντα σωματείων της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι του Καζίνο Λουτρακίου.

Οι απεργοί από την πόλη της Κορίνθου έφτασαν λίγο νωρίτερα με αυτοκίνητα και ταξί

που συμμετέχουν στην απεργία στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού, ενώ νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Παλαιά και νέα εθνική οδός είναι κλειστές και με δυσκολία περνούν από παράκαμψη οι οδηγοί μέσα από το χωριό Καλαμάκι. Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε ότι μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και από το ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια της Κορίνθου.

Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί γιατροί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν «να μην περάσει o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, όπως και καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση».

Επίσης, τόνισαν ότι «πρέπει να ακυρωθούν οι πολιτικές της λιτότητας, καθώς και να μην περάσει κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους» και ζήτησαν να εφαρμοστούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου επικεφαλής είχαν τεθεί αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, οι οποίοι είχαν έλθει στην Πάτρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.ά., ενώ αγρότες από τον Δήμο Ερυμάνθου και άλλες περιοχές, είχαν σταθμεύσει τρακτέρ στην πλατεία.

Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές «η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση» και προσέθεσαν: «Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έρχονται να το ξηλώσουν, υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας».

Επίσης, τόνισαν ότι «δεν θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, ούτε να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία, οι άθλιοι μισθοί των 500 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας».

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας, στην οποία μετείχαν αγρότες με τα τρακτέρ τους και οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους.

Επίσης, οι δικηγόροι της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου ασφαλιστικού.

Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας, σχεδόν όλα τα καταστήματα της Πάτρας παραμένουν κλειστά, ενώ οι επικεφαλής των συνδικαλιστών οργανώσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Παρέλυσε σήμερα η Λάρισα, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας- μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- δυναμική ήταν η παρουσία αγροτών, τόσο από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και από το μπλόκο των Τεμπών, ενώ το «παρών» έδωσαν και περίπου 20 τρακτέρ- δεν μετακινήθηκαν περισσότερα προκειμένου να υπάρχει ο χώρος να σταθεί το πλήθος των πολιτών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση- που με μαύρες σημαίες και συνεχή κορναρίσματα έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν τα ταξί, που κατέβασαν τη σημαία, τα καφέ της πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά στο κέντρο της Λάρισας, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα «το ασφαλιστικό έκτρωμα» που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, τονίζοντας: «Μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, των βάρβαρων φορολογικών μέτρων, των κατασχέσεων». «Η επόμενη μέρα της σημερινής απεργίας, με τα μπλόκα της αγροτιάς δεν θα είναι καθόλου ίδια. Θα αναθαρρήσει πολύς κόσμος, θα έχουμε εξελίξεις. Με το δυνάμωμα του αγώνα μας και της συμμαχίας μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, μπορούμε να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού, σε έναν πόλεμο που είναι μπροστά μας» πρόσθεσε.

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού, ενώ πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όγκο και παλμό βρίσκονται σε εξέλιξη στην Σπάρτη.

Στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι απεργοί της πλατείας Πετρινού μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ να προπορεύονται.

Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης υπήρχε πάγκος που μοίραζε καφέ και τσάι στους απεργούς, οι οποίοι μετά τις ομιλίες, με λεωφορεία που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, έχουν φτάσει στα διόδια Νεστάνης, μαζί με τα ταξί ενισχύοντας το αγροτικό μπλόκο.

Στην Σπάρτη περισσότερα από τετρακόσια τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει στην πόλη με τα καταστήματα και τα καφέ κλειστά, ενώ μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία.

Ουσιαστικά η Σπάρτη βρίσκεται σε κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ, δεν κινείται τίποτα από τα τρακτέρ και τα αγροτικά που έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με την πορεία αυτή την ώρα να ολοκληρώνεται.

Όσοι οδηγοί κινούνται προς την νότια Λακωνία, μετά την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της πόλης, ακολουθούν τον περιφερειακό δρόμο και βγαίνουν στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας συνεχίζοντας στην εθνική οδό Σπάρτης - Γυθείου.

Οι αγρότες θα μείνουν στο κέντρο της Σπάρτης και αργότερα το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει να καταλάβουν την γέφυρα του Ευρώτα αποκόπτοντας τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι έκλεισαν και τον παράδρομο στο Καλαμάκι και η Πελοπόννησος έχει κυριολεκτικά αποκοπεί από την Αττική.

Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο 'Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του 'Αργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η πορεία στο κέντρο του 'Αργους, που έχει νεκρώσει, αφού κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης.

Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.

Έχει «νεκρώσει» η αγορά της Λαμίας, καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγους της πόλης. Κλειστές παραμένουν και οι βιοτεχνίες, ενώ έχουν τραβήξει ρολά στα καταστήματά τους και οι επαγγελματίες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας προχώρησε σε κατάληψη τόσο του Πλημμελειοδικείου της πόλης όσο και του Εφετείου με συνέπεια δικαστές και διάδικοι να μην έχουν δυνατότητα να μπουν στα κτίρια και να μην εξελίσσονται δίκες.

Με κορναρίσματα και αναμμένα τα φώτα, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά, κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων.

Επίσης, αγρότες απέκλεισαν στις 12 το μεσημέρι για τρεις ώρες τον κόμβο Καρδίτσας στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, πράγμα το οποίο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παύλος Σπυρόπουλος θα γίνεται καθημερινά. Ακόμα, πρόσθεσε, θα σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες με διάφορες δράσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά. Να σημειώσουμε, τέλος, πως «νέκρωσε» στο σύνολό της η πόλη των Τρικάλων, καθώς καφέ, ουζερί αλλά και κάθε άλλου είδους καταστήματα είναι κλειστά, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά, ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές.

Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στη Πρέβεζα, ξεκίνησαν τις 10 το πρωί οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχει ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Στην 'Αρτα ,η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα που παρέμεινε κλειστή από χθες το απόγευμα και άνοιξε μόνο για μισή ώρα το πρωί προκειμένου να περάσουν οι απεργοί.

Στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιείται μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς. Ανάλογη είναι και η εικόνα στην Ηγουμενίτσα όπου από τις 6 το πρωί έδεσαν κάβους τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.

Δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα των κοινωνικών φορέων του Έβρου, για συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, δίνουν οι εργαζόμενοι του νομού.

Ειδικότερα, υψηλά ποσοστά αποχής υπαλλήλων σημειώνονται στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και των πέντε δήμων, ενώ μέχρι στιγμής η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "αγγίζει", σύμφωνα με τον προϊστάμενο Στέργιο Αποστολακούδη, το 60%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά κλειστά είναι σήμερα στο σύνολό τους τα καταστήματα καθώς και οι επιχειρήσεις καφέ εστίασης, σε όλο το νομό.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων, στις 11.00, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή και στην Ζάκυνθο, με τα συνδικάτα να έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Αγρότες, δικηγόροι, έμποροι, δάσκαλοι και άλλοι κλάδοι επαγγελματιών, μαζί με το Εργατικό κέντρο και το "ΠΑΜΕ", θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από παλιό εργατικό κέντρο, όπου είναι και το σημείο συνάντησης και θα ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του νησιού.

Οι αγρότες από τις 9 το πρωί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Λούμπας έξω από την πόλη της Ζακύνθου και περίπου στις 10:30 θα κατευθύνουν προς την πόλη και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκλείσουν κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Κλειστά καταστήματα, εμπορικά και επιχειρήσεις εστίασης, μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και της ΑΔΕΔΥ, συνθέτουν την απεργιακή εικόνα στο νομό Ρεθύμνου.

Με κύριο «εχθρό τους» τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροβιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ και όσοι εργάζονται στον κλάδο της υγείας, βρίσκονται στις επάλξεις όπως δηλώνουν για να αποτρέψουν τη βίαιη μεταρρύθμιση που είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου θα αποφασισθεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.

Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου οι διεκδικήσεις αφορούν κυρίως στο να μην υπάρξει αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη απόφαση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας προασπίζοντας η κυβέρνηση τη μη υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την επιστροφή των αποθεματικών και την ενίσχυση του ελέγχου για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, ζητούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΥΟ Ρεθύμνου που συμμετέχουν και στην απεργία και στη διαδήλωση.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε ως χώρα είναι κρίσιμη, οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε τα κοινωνικά αγαθά και τη δημόσια ασφάλιση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Τσαχάκης που συμμετέχει με μέλη του συλλόγου στη σημερινή απεργία. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές παραδίδουν ψήφισμα στην αντιπεριφέρια ενώ έχουν αποφασίσει να πορευθούν προς το μπλόκο των αγροτών στο Ατσιπόλουλο.

Τα μέτρα περιφρούρησης της διαδήλωσης τόσο από πλευράς των διαδηλωτών όσο και από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ είναι ενταμένα ενώ όλα κυλούν χωρίς να έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα.

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου με τους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι είναι η μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6 το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο στις 6 το πρωί 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο το πρωί καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Η ΠΝΟ, ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Υπογραμμίζει επίσης ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) θα συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ αύριο Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει από κοινού με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ), θα συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
χωρα, συμμετοχή, ταξι, απεργια, οαεε, νέα, παμε, πατρα, επιδοματα, λαρισα, ΑΔΕΔΥ, βουλη, εβε, λεωφορεια, κτελ, διοδια, οτε, αργος, απε-μπε, διαδηλωσεις, αρτα, μνημονιο, αμεα, αποσυρση, ΠΝΟ, νατ, εφκα, αθηνα, ελοεν, πεμεν, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, απεργια πνο, μετρο, απεργια οσε, απεργια μετρο, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2016, μπλοκα αγροτων, εκλογες 2010 δημοτικες, η ζωη, κομματα, βγαινουν, αμεα, αυτοκινητα, δωρεαν, εθνικη, ηγουμενιτσα, ναυπλιο, νατ, νησι, περιοδος, πλαισιο, σημαιες, σημερινη, υψος, ωρα, αγορα, ανεργια, απε, απε-μπε, ασφαλιστικο, αττικη, αφορμη, βρισκεται, γεφυρα, γεωργιου, γινει, γινεται, γιατροι, γραφεια, δυνατοτητα, δωσει, δυτικη, εβε, εγινε, ευρω, υπαρχει, ελοεν, εξελιξη, ερχεται, ερχονται, ετων, ζακυνθο, ζωη, ζητα, εμποροι, ιδια, υπηρεσιες, εικονα, καφενειο, κυβερνηση, κιατο, κτιρια, λακωνια, λουκετο, μπλοκο, μπε, οδος, ουζερι, οστα, ουσιαστικα, οχηματα, παιδια, παμε, πρεβεζα, πελοποννησος, πεμπτη, περιφερειακο, πλοια, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπαρτη, συνθηματα, σχεδια, σχεδιο, τασος, τσαι, τμημα, τρακτερ, τριπολη, φορα, φορτηγα, ωρες, δημητρης, ενωση, κλειστο, κωστας, μπροστα, νοσοκομειο, οδηγοι, ογκο, παυλος, πληροφοριες, σημαια, σπυροπουλος, υγειας
Τυχαία Θέματα