Ο Αυριανισμός επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο

Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιάτσος -o οποίος κλήθηκε να καταθέσει, καθώς το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που διευθύνει- τόνισε πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές.

Όπως είπε, «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να

αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Αυτά ειπώθηκαν έξω από τα δικαστήρια από την «πέτρα του σκανδάλου», τον δημοσιογράφο που δημοσίευσε το θέμα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε αξιόπιστο και επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ασφαλώς και επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αυτός ο μέγας δημοσιογράφος ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε επιλεγεί από την παρούσα κυβέρνηση να διοικήσει την ΕΡΤ. Αυτοί που τον είχαν επιλέξει και κρύβονται τώρα πίσω από τις βαριές πόρτες του Μαξίμου να τον χαίρονται τον Λιάτσο.

Αλλά αυτός τη δουλειά του κάνει. Γράφει μια ανοησία, επικαλείται στοιχεία που δεν μπορεί να δώσει γιατί είναι... δημοσιογράφος και στη συνέχεια δημιουργείται πολιτικό μπάχαλο. Οσο υπάρχουν κόμματα που τρώνε κουτόχορτο και υιοθετούν ανόητα ρεπορτάζ...

Και κάπως έτσι θα μπορούν να γίνουν έρευνες για ανάλογα δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας, όπως ότι μας ψεκάζουνε, ή ότι ο Σώρρας που θα μας έδινε 600 δισ. δολάρια εκδιώχθηκε γιατί υπήρχε μια διεθνής συνωμοσία κατά της Ελλάδας.

Ο Αυριανισμός που γράφαμε σε άλλο άρθρο επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο. Τότε που έστηναν φωτογραφίες του Μητσοτάκη με τους Γερμανούς ή τότε που έβγαζαν τσίτσιδη τη Λιάνη γιατί ο Ανδρέας δεν τους είχε κάνει τα χατίρια.

Εύγε στην αντικειμενική και αδόλευτη δημοσιογραφία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα