Ο Αλβανός εγκέφαλος και τα 635.000 «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

13:03 7/3/2017 - Πηγή: Antinews

Ενας 47χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Αντρέας», ο οποίος συστηνόταν ως επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης 635.000 χαπιών Captagon («ναρκωτικά των τζιχαντιστών»).

Δίπλα του συνήθιζε να έχει έναν 53χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος -όπως έλεγε- ήταν φίλος και συνεργάτης του στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Οι δυο τους μαζί με έναν Τούρκο «χημικό» (παρασκευαστή των ναρκωτικών) αποτελούσαν τον «κορμό» της οργάνωσης. Και οι τρεις ήταν εξαφανισμένοι κατά τη διάρκεια

της μεγάλης επιχείρησης για το «ξήλωμα» του κυκλώματος.

Καλά πληροφορημένη πηγή αναφέρει στον «Ε.Τ.» ότι «ο “Αντρέας” ήταν φάντασμα. Οι παρακολουθήσεις ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες και εντάθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο Αντρέας, όμως, ήξερε να κρύβεται. Η επιχείρηση καθυστέρησε μάλιστα πέντε ημέρες σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εμφανιστεί και να τον συλλάβουμε. Τον ακούγαμε στο τηλέφωνο, ξέραμε επ’ ακριβώς το ρόλο του αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε άλλο παρατείνοντας την παρακολούθηση».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών με γνώση της υπόθεσης, ο «Αντρέας» πιθανότατα βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο 47χρονος, ο οποίος στα χαρτιά φαίνεται άνεργος και κάτοικος Γαλατσίου, είχε δώσει εντολή να μετασκευαστεί στο Κορωπί σκάφος 12,5 μέτρων μοντέλου «Top Gun» με την ονομασία «Cigarette», προκειμένου να περάσει διά θαλάσσης τα χάπια αξίας 10.000.000 ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία, από όπου κατ’ εκτίμηση των Αρχών το φορτίο θα κατέληγε σε εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής (ενδεχομένως στη Συρία και το Ιράκ).

Στο σκάφος «Cigarette» δημιουργούνταν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, όπου θα τοποθετούνταν τα χάπια, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον κόσμο διότι χρησιμοποιούνται από τον ISIS για το «ντοπάρισμα» μαχητών. Πρόκειται για ναρκωτικά που φτιάχνονται με ουσίες (συνθετική αμφεταμίνη) τις οποίες καταναλώνουν πολεμιστές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν μεταβατικός σταθμός για τους εμπόρους των συγκεκριμένων δισκίων, οι οποίοι παρασκεύαζαν τα χάπια στη Βουλγαρία, τα περνούσαν στην Ελλάδα και από εκεί μέσω Τουρκίας στον τελικό προορισμό. Ενδεικτικό είναι ότι στις αρχές του 2000 είχαν εντοπιστεί περίπου 17 εργαστήρια στη Βουλγαρία, από όπου ξεκινούσαν τα φορτία για Συρία και Λιβύη με μεταβατικό σταθμό τη χώρα μας. Για πρώτη φορά, ωστόσο, εντοπίζεται παρασκευαστήριο στην Ελλάδα. Ως… μετρ στην παρασκευή των χαπιών περιγράφεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς ένας Τούρκος, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει πριν από την επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. στις 2 Μαρτίου 2017 στο παρασκευαστήριο της οργάνωσης σε μονοκατοικία της οδού Διγενή Ακρίτα στην περιοχή του Λουτρόπυργου Αττικής, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για την υπόθεση τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Ελληνας, ενώ καταζητούνται άλλοι τρεις.

Ενας από τους τρεις συλληφθέντες είναι 44χρονος οδηγός ταξί από τη Χαλκίδα. Οπως λέει στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος του κ. Θανάσης Τάρτης, ο πελάτης του δεν γνώριζε τη δράση του κυκλώματος: «Ο Αλβανός αρχηγός εμφανίστηκε στον αυτοκινητιστή ως επιχειρηματίας που θα του έβρισκε δουλειά οδηγού στην εταιρία του. Μαζί του ήταν και ο αστυνομικός. Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παρανομούσε για να κερδίσει χρήματα. Το λάθος του ήταν ότι εν αγνοία του υπάκουσε στις εντολές του αρχηγού και εκμίσθωσε χώρο για τη μετασκευή του σκάφους. Δεν γνώριζε ότι θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ναρκωτικών».

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν στην εγκληματική οργάνωση, η οποία ανέπτυσσε διαρκή δράση από τις αρχές Οκτωβρίου του 2016, οπότε και τα στελέχη της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές για τη δράση της οργάνωσης. Στην επιχείρηση της 2ας Μαρτίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό, πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν στα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των ελληνικών και των διεθνών διωκτικών αρχών.

Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ, παρουσία του διοικητή Ασφαλείας Αττικής κ. Χρήστου Παπαζαφείρη. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Σταύρος Θωμαδάκης έκανε λόγο για μία εξάρθρωση με διεθνές ενδιαφέρον προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλβανός, 635 000,alvanos, 635 000