Αυστρία: Υπό σκέψη η απαγόρευση ομιλιών ξένων πολιτικών στη χώρα

12:53 7/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αλλαγή νομοθεσίας μελετούν στην Αυστρία όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα ώστε να απαγορεύεται σε ξένους αξιωματούχους να εκφωνούν ομιλίες στην Αυστρία, αν απειλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η δημόσια τάξη. Κίνηση φυσικά που στόχο έχει κυρίως Τούρκους πολιτικούς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δεν θα επιτρέψει σε ξένους πολιτικούς να εισάγουν τις εσωτερικές τους διαμάχες στο αυστριακό έδαφος και ότι πρόκειται να στείλει ένα σχετικό νομοσχέδιο για να το εξετάσουν νομικοί προτού το παρουσιάσει στο υπουργικό

συμβούλιο. Αυτό ενδέχεται να σημαίνει απαγόρευση ταξιδίων, απαγόρευση προεκλογικών εμφανίσεων ή ακύρωση εκδηλώσεων. Ο Σομπότκα τόνισε ότι η νέα νομοθεσία θα ισχύει και για την τουρκική εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο ίδιος ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Τούρκο πρόεδρο στο έδαφος της Αυστρίας αν επιθυμεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα στη χώρα του.

Όταν ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα ρωτήθηκε αν βάσει του νέου νομοσχεδίου ενδέχεται να επιβληθεί απαγόρευση να ταξιδέψει στη χώρα ο Ερντογάν, ο Σομπότκα διευκρίνισε ότι η ακύρωση μιας εκδήλωσης θα αρκούσε και ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι καλοδεχούμενος στην Αυστρία για επίσημες επισκέψεις, αλλά όχι για να τροφοδοτήσει την ένταση στο εσωτερικό της τουρκικής κοινότητας της Αυστρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστρία, Υπό,afstria, ypo