Θεοχαρόπουλος: Λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όχι η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

12:58 7/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της μίνι συνόδου στις Βερσαλλίες όπου οι ισχυροί ηγέτες της ΕΕ προέκριναν τη λύση μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Λύση είναι ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με στόχο την πολιτική ενοποίηση και όχι μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων. Η Ευρώπη είναι μία και πρέπει να υπάρχει σύγκλιση, κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς, όπως κοινή

οικονομική πολιτική και όχι μόνο κοινή νομισματική πολιτική, ενοποίηση όλων των τομέων πολιτικής για να ωφεληθεί το σύνολο της Ευρώπης, αλλά και κάθε χώρα ξεχωριστά».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε: «Χρειάζονται ηγέτες με κοινό ευρωπαϊκό όραμα, όχι αυτό που είδαμε χθες. Σύντομα πρέπει να υπάρξουν τέτοιες αλλαγές στις ηγεσίες, ώστε να υπάρξουν ευρωπαίοι ηγέτες με αυτό το όραμα, ώστε η ΕΕ να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις νέες συνθήκες με τις ΗΠΑ του Τραμπ και να βρει τρόπους αντιμετώπισης λογικών Τραμπ. Ο κ. Σουλτς ως εκπρόσωπος της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας προσπαθεί να δώσει στίγμα με κοινωνικές αναφορές, με κοινωνικό πρόσημο, που θα αλλάξει και την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοχαρόπουλος, Λύση, Ευρώπη,theocharopoulos, lysi, evropi