Νέα ήττα Τσίπρα. Τέλος το παράλληλο πρόγραμμα

Ανικανότητα και ιδεοληψίες έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν αμείλικτο εγκλωβισμό, που εγκλωβίζει όλη τη χώρα. Το παραμύθι περί "δυναμικής διαπραγμάτευσης" έλαβε τέλος και ο μόνος δράκος που υπάρχει πλέον είναι η επαναφορά της πολιτικής της δημιουργικής ασάφειας, αφού οι Ευρωπαίοι δανειστές έλαβαν -για ακόμη μια φορά- ένα χαρτί μη ρεαλιστικό, μη κοστολογημένο, μη υλοποιήσιμο.

Από την αρχή λέγαμε πως το παράλληλο πρόγραμμα του Τσίπρα

βρίσκεται μόνο στα παράλληλα σύμπαντα που ταξιδεύει ο ίδιος και η παρέα του Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν έναν κακομαθημένο μαθητή που ξοδεύει -στη πλάτη του λαού- εκατομμύρια να κάνει φροντιστήριο και μένει συνέχεια στην ίδια τάξη.

Μετά από την σφοδρή αντίδραση των Ευρωπαίων δανειστών που απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ενός δις, η κυβέρνηση αποσύρει άρον-άρον το σχέδιο νόμου με το παράλληλο πρόγραμμα και ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει στις Βρυξέλλες...μπρασερί για να κρυφτεί. Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές. Κυβερνητικό στέλεχος παραδεχόταν ότι η βασική διαμαρτυρία των δανειστών συμπυκνώνεται στο γεγονός πως το πολυνομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα δεν ήταν κοστολογημένο.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τα μέλη του Euro Working Group ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Κοινοβουλευτικές πηγές αποφεύγουν να μιλήσουν για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα και αναφέρονται γενικώς σε αναβολή της συζήτησης που είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ο διασυρμός της χώρας έχει όνομα και επίθετο. Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα