Μητσοτάκης: Η Εξεταστική για το Plan X θα γίνει από την επόμενη Βουλή

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε αντιμετωπίσει τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του ως ένα κακό όνειρο. «Αλλά είναι παραπάνω

από μια κακή ανάμνηση, διότι η οικονομία βούλιαξε και επιχειρήσεις έκλεισαν. Η μείωση σε μισθούς και συντάξεις είναι το οδυνηρό τίμημα αυτής της περιόδου» τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα σύρθηκε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, με ένα κόστος που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το υπολογίζει στα 86 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Εγκαλείστε για την τεράστια ζημιά που προκαλέσατε στον Ελληνα φορολογούμενο. Τα capital controls διέλυσαν την οικονομία, το δημοψήφισμα έκλεισε τις τράπεζες και γονάτισε τους Ελληνες» δήλωσε ακόμα.

«Κοροϊδέψατε, παίξατε την χώρα στα ζάρια, προκαλέσατε ανυπολόγιστη ζημιά και στο κύρος της χώρας. Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε ανεξερεύνητες τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτά τα λάθη. Δεν το κάνουμε από ρεβανσισμό. Το κάνουμε για να αποτρέψουμε στο μέλλον λαοπλάνους και λαϊκιστές να επαναλάβουν τα ίδια λάθη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θυμάμαι πολίτες να σας ψηφίζουν επειδή υποσχεθήκατε οτι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσετε τα μνημόνια, και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν σας ψήφισε να κάνετε διαπραγμάτευση» είπε.

«Όσα διαμείφθησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, ήταν για να αποφύγετε ένα θέατρο σκιών και να αποφύγετε τα ψέματα σας. Από την πρώτη στιγμή γνώριζε ο κ. Τσίπρας οτι δεν μπορείτε να καταργήσετε το μνημόνιο με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Αλλά αν το κάνατε θα αιφνιδιάζατε τους ψηφοφόρους σας που σας εμπιστεύθηκαν. Και γι αυτό κάνατε το δημοψήφισμα, προστατεύοντας τον εαυτό σας αλλά καταστρέφοντας τη χώρα.
Ανακόψατε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και φέρατε την καταστροφή σε έξι βήματα: Αχαλίνωτα ψέματα και ανυπόστατες υποσχέσεις, δήθεν διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, πλήρης συνθηκολόγηση, υπογραφή μνημονίου και στήριξη στην δική μας πατριωτική μας συνείδηση για να ψηφιστεί από την Βουλή. Το αποτέλεσμα των πρώτων έξι μηνών ήταν καταστροφικό, βρέθηκε η χώρα με την πλάτη στον τοίχο» υπογράμμισε ο αρχηγός της Ν.Δ..

Ο πρόεδρος της ΝΔ στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα. «Η κυβέρνηση αισθάνεται άβολα. Τόσο άβολα που ο Αλ. Τσίπρας δεν πήρε τον λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη στον ρόλο του απολογούμενο. Με το προαύλιο τα πάει καλά με την Ολομέλεια έχει πρόβλημα. Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση προκαλεί εύλογα ερωτήματα», επεσήμανε. Αιχμές άφησε και για την απουσία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος επισκέπτεται τη Βουλγαρίας, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη συζήτηση».

Σχολιάζοντας εξάλλου την ομιλία του υπουργείου Οικονομικών παρατήρησε:
“Ο κ. Τσακαλώτος μας είπε οτι αυτό είναι το κόστος του νέου μνημονίου. Μα εσείς δεν είσαστε που θα σκίζατε τα μνημόνια;”

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Η άρνησή σας να προσυπογράψετε την πρότασή μας η απουσία του κ. Τσίπρα από τη Βουλή γεννά εύλογα ερωτήματα. Φοβάστε κάτι; Δεν πιστεύετε ότι είναι προς το συμφέρον του λαού να μάθουμε τι έγινε αυτους τους εξι μήνες; Όσο μένουν αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα τόσο θα οργιάζει η σπέκουλα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή το περίφημο PLAN X του κ. Βαρουφάκη, αλλά και τον σχεδιασμό που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση, για να αποσαφηνιστεί αν υπήρχαν σχέδια και για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. “Αν υπήρχε ψήγμα αλήθειας σε όλα αυτά, τότε υπήρχε όντως σενάριο εκτροπής” παρατήρησε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε οτι η Ν.Δ. ψήφισε την εξεταστική που πρότεινε η κυβέρνηση για τον έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, ενώ η κυβέρνηση αρνείται τώρα την εξεταστική που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. “Μόνο που η δική σας έρευνα αφορά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δική μας αφορά 100 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Είπε ακόμη πως εάν η πρόταση του κόμματός του καταψηφιστεί - όπως αναμένεται - από την Ολομέλεια, στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει, «αποτελεί δέσμευση της ΝΔ».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα