Δεν τόλμησε να παρουσιαστεί στη Βουλή ο Τσίπρας!

Ήταν και είναι μοιραίοι κι άβουλοι, τώρα απέδειξαν ότι είναι και δειλοί. Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να παρουσιαστεί στη Βουλή για να απαντήσει στο πλαίσιο της συζήτησης για το αίτημα εξεταστικής επιτροπής. Δεν τόλμησε ο κ. Τσίπρας να στηρίξει την πρώτη διακυβέρνησή του, πώς φτάσαμε να είναι ο Βαρουφάκης ρυθμιστής του μέλλοντος των παιδιών μας.

Δεν τόλμησε να βγει και να μιλήσει ξεκάθαρα ποιος επέλεξε τον ανεκδιήγητο

υπουργό Οικονομικών. Ποιος του έδωσε εντολή να το παίζει λεβέντικα στην Ευρώπη; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να καταστρέψει την οικονομία και μετά να πάει στο ανιστόρητο δημοψήφισμα, στις κλειστές τράπεζες και τελικά στο σκληρότερο μνημόνιο που υπεγράφη ποτέ.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαξιώσει τη διαδικασία και να μην εμφανιστεί να πει ότι ο ίδιος είναι ο εγκέφαλος της «συμμορίας» που το πρώτο εξάμηνο προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας. Αντί να πάει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα και νούμερα, έστειλε άλλα «νούμερα» να κάνουν τι; Να υπερασπιστούν τον Βαρουφάκη που τώρα δεν αναγνωρίζουν; Να υπερασπιστούν την ανάγκη της υπογραφής του τρίτου μνημονίου όταν οι ίδιοι έλεγαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια;

Να μιλήσουν για την τεράστια εθνική αποτυχία της πρώτης φοράς αριστερά που λόγω της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου έθεσε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό επίτευγμα της χώρας, τη συμμετοχή της στην ΕΕ;

Όμως, ο πρωθυπουργός ήταν... κουρασμένος από τις φιέστες. Εκεί που δεν έχει αντιδράσεις. Που μιλά και λέει αρλούμπες με τους χειροκροτητές από κάτω. Εκεί όπου δεν έχει τον κίνδυνο των πολιτικών ευθυνών και της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τα κότσια να αναλάβει τις ευθύνες του. Τις πολιτικές αν το μονό του λάθος ήταν η επιλογή του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη. Αλλά και ποινικές αν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του γνώριζαν την καταστροφή που έφερναν και δεν έκαναν τίποτε.

Έπρεπε να έρθει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να απαντήσει γιατί υπάρχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και αν λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών τότε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ας ζητήσει την άρση ασυλίας τη δική του και των κορυφαίων υπουργών που έπαιρναν μέρος στη διαπραγμάτευση και να πάμε σε έρευνα για όλους και για όλα. Αν έχει το σθένος ας βγει να ξεμπροστιάσει όσους πιστεύει ότι τον κατηγορούν άδικα.

Δεν το κάνει γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του. Λέει ψέματα, κρύβεται, κρύβει τους συνενόχους του, αφήνει να πλανώνται σκιές πάνω από τη χώρα και στο τέλος τι θα κάνει; Εκλογές για να γλιτώσει. Για ακόμη μια φορά απέδειξε ποιος είναι και τι πρεσβεύει. Το ψέμα και τη δειλία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα