Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κυβερνητική μη οργάνωση

Με τις ΜΚΟ να αποχωρούν, οι περισσότερες από αυτές να επιστρέφουν, την κυβέρνηση να κοιτάει σαστισμένη και στην ουσία να παρακαλάει τις ΜΚΟ και τις εθελοντικές οργανώσεις να παραμείνουν στην Ειδομένη, συνεχίζεται το δράμα περισσοτέρων από 12.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Το «μπάχαλο», η ανικανότητα και η ασυνεννοησία της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρα, όπως άλλωστε

και η απόπειρά της να «φορτώσει» στις ΜΚΟ και τις εθελοντικές οργανώσεις τον καταυλισμό της Ειδομένης, «νίπτοντας τας χείρας» της.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Ειδομένη. Παραδέχθηκε ότι «σε μια τέτοια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, πάντα το κράτος θα εμφανίζεται ανεπαρκές για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες», ομολογώντας -στην ουσία- την κυβερνητική ανεπάρκεια και την έλλειψη σοβαρού κυβερνητικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης. Μάλιστα, ο κ. Ξανθός αναζήτησε… αποκούμπι στις ΜΚΟ και τις εθελοντικές οργανώσεις προσθέτοντας ότι «πάντα θα χρειάζεται η συνδρομή τους»! Περιέγραψε την Ειδομένη ως τον «ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης», χαρακτήρισε «πολύ προβληματικές» τις συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και ατομικής υγιεινής και εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα άλλο… επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού.

Οι περισσότερες ΜΚΟ επέστρεψαν χθες το πρωί στον καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς τα στελέχη τους θεωρούν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Προχθές το βράδυ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα