AP: Τουλάχιστον 400 ισλαμιστές έτοιμοι να επιτεθούν στην Ευρώπη

Το ISIL έχει εκπαιδεύσει 400 εξτρεμιστές με στόχο την Ευρώπη, σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους ασφαλείας που μιλούν στο Associated Press. Το εφιαλτικό σενάριο αναφέρθηκε καθώς οι εμπειρογνώμονες αναλύουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο Euronews για το θέμα της τρομοκρατίας ο ερευνητής Didier Leroy

της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, ανέφερε ότι θωρεί πως τα μέλη του ISIL ριζοσπαστικοποιούνται από τις ενέργειες της Δύσης. "Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε αυτό το διεθνές πλαίσιο ενός συνασπισμού που πλήττει το ISIL στο Ιράκ και τη Συρία, που έχει ως έμμεσο αποτέλεσμα την κινητοποίηση, την δραστηριοποίηση του φαινομένου των ξένων μαχητών. Νομίζω ότι είμαστε ακόμα σε μια φάση κατά την οποία θα πρέπει να παραμείνει απολύτως σε εγρήγορση σε σχέση με αυτό το είδος της απειλής".

Η γαλλίδα γερουσιαστής Ναταλί Γκουλέ, συν-επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης τζιχαντιστικών δικτύων, εικάζει πως τα άτομα έχουν αναπτυχθεί σε ημι-αυτόνομου πυρήνες που μπορεί να αλληλοϋποστηρίζονται όταν χρειάζεται. Μια απάντηση είναι να βελτιωθεί η ανταλλαγή των διασυνοριακών πληροφοριών.

euronews.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα