Συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό

13:44 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνεδριάζει για πρώτη φορά το κυβερνητικό συμβούλιο προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από την έκδοση της πράξης υπουργικού συμβουλίου, για την επίσημη συνεδρίασή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, στο Μαξίμου, έχοντας ως βασικό αντικείμενο τα αναγκαία βήματα και τις απαιτούμενες κυβερνητικές ενέργειες, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στη

συνεδρίαση αναμένεται επίσης να συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της υλοποίησης της συμφωνίας, που υπογράφτηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Μαρτίου, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σημειώνεται πως μεταξύ των αρμοδιοτήτων του κυβερνητικού συμβουλίου, εντάσσεται και ο συντονισμός της λειτουργικότητας των συναρμόδιων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και υπηρεσιών. Επίσης το κυβερνητικό συμβούλιο είναι αρμόδιο γύρω από την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη λήψη των μέτρων και αποφάσεων για τη συγκρότηση επιχειρησιακών και επιτελικών ομάδων, που έχουν ως στόχο την εύρυθμη εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Αξίζει σημειωθεί, πως η Κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται υπ’ ατμόν γύρω από τη διαχείριση των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, με βασικό στόχο τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, εκτός από τα 48 που ήδη υπάρχουν σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Αττική. Οι νέοι χώροι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα είναι 19.

The post Συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα