«Με τον Μόντι για την Ιταλία»

11:17 5/1/2013 - Πηγή: Antinews

Το κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές της 24-25ης Φεβρουαρίου παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Η συμμαχία του θα ονομάζεται «Η επιλογή των πολιτών- Με τον Μόντι για την Ιταλία» και το σύμβολο της είναι ένας μπλε κύκλος σε λευκό φόντο και τα χρώματα της τρικολόρε. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι

το 50% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστοι, στη μάχη που θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Μόντι, τον δεξιό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κεντρο-αριστερό Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα για τον Μόντι, ο οποίος έχει τη φήμη του τεχνοκράτη που επέβαλε περικοπές και φόρους προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα. Σχεδόν το 60% των Ιταλών δεν τον θέλουν για μια δεύτερη θητεία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση της Παρασκευής που διεξήγαγε η Tecne δείχνει τον Μόντι με ποσοστό μόλις 12%, με τον Μπερσάνι να προηγείται με 40% και τον Μπερλουσκόνι να ακολουθεί με 25%.

Ο Μόντι, ο οποίος στηρίζει μια συμμαχία υπέρ της Ευρώπης και των μεταρρυθμίσεων, είπε ότι σκοπός του είναι να συνεχίσει ως πρωθυπουργός και ότι δεν πρόκειται να δεχθεί θέση σε άλλο υπουργικό συμβούλιο.

http://www.reuters.com/article/2013/01/04/us-italy-vote-symbol-idUSBRE9030QL20130104

Keywords
Τυχαία Θέματα