Με αυτό τον τρόπο βγήκε από τη φυλακή ο βιαστής και δολοφόνος της Ζωής

Συνεχίζει να «πληγώνει» την κοινωνία της Ξάνθης η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας της 34χρονης Ζωής. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται αλλά και οι προκλητικές δηλώσεις του δράστη που προσβάλλουν τη μνήμη της νεκρής, έχουν προκαλέσει σοκ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, από διάφορες πλευρές προκύπτει ότι ο δράστης του φρικτού φονικού, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου από την Ξάνθη, συνεχίζει

να μην έχει νομική συνδρομή. Κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να τον υπερασπιστεί αλλά και ο ίδιος αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί παρότι στη διαδικασία της απολογίας του, του προτάθηκε και ήταν σχεδόν υποχρεωτικό να διαθέτει, έστω και διορισμένο.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr και την πρώτη φορά που αποπειράθηκε να βιάσει την 21χρονη, τότε φοιτήτρια, τον Απρίλιο του 2011, στο πάρκο της Ηρώων, δίπλα στην Πλατεία, τελικά καταδικάστηκε μόνο για σωματική βλάβη .

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το θύμα δεν είχε καταφέρει να αποδείξει το βιασμό, λόγω κάποιων κενών που προέκυψαν στην περιγραφή της νύχτας και των ενεργειών του δράστη, ο οποίος υποστήριζε ότι τις είχε ζητήσει συγνώμη, ενώ αυτή ήταν και η αιτία, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, που ο βιαστής και δολοφόνος, είχε αποφυλακιστεί μετά από δύο αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε καταθέσει…

Σάλος από δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή

Την ίδια ώρα σάλο και αποτροπιασμό προκαλεί προκάλεσε η απόφαση της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου να φιλοξενήσει τον 27χρονο βιαστή και δολοφόνο της Ξάνθης στην εκπομπή της, δίνοντάς του επί της ουσίας βήμα προκειμένου να μεταφέρει τη δική του οπτική των γεγονότων που οδήγησαν την 34χρονη Ζωή σε φρικτό θάνατο στις 27 Δεκεμβρίου.

Τα social media πήραν φωτιά, τα σχόλια στο You Tube άναψαν και τα βέλη δεν κατευθύνθηκαν μόνο εναντίον του προφυλακιστέου 27χρονου που παραδέχθηκε το έγκλημά του, όσο και εναντίον της δημοσιογράφου, η οποία επέλεξε να δώσει βήμα σε αυτόν μέσα από την εκπομπή της.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της χρήστριας του Facebook Α. Μπ. η οποία έγραψε:

“Διαβάζω στο διαδίκτυο πως η Τατιάνα Στεφανίδου έβγαλε στον αέρα τον δολοφόνο της Ξάνθης. Όχι. Δεν έβγαλε στον αέρα το δολοφόνο της Ξάνθης σκέτο. Έβγαλε στον αέρα τον δολοφόνο της Ξάνθης για να πει πως ποτέ δεν έγινε βιασμός, πως η κοπέλα συναίνεσε στο σεξ, πως μετά τον απείλησε πως θα τον κλείσει μέσα και επειδή ήταν λίγο ‘σουρωμένος’, ‘έγινε ό,τι έγινε’.

Η κοπέλα ΠΕΘΑΝΕ δολοφονημένη άγρια. Οι γονείς της πέρασαν Χριστούγεννα μέσα στο έρεβος. Οι στιγμές που ο πατέρας και ο αδερφός έζησαν σβήνοντας το φλεγόμενο σώμα του δικού τους ανθρώπου, δεν περιγράφονται.

Παρά ταύτα, πρέπει η οικογένεια αυτή, να βλέπει τώρα το δολοφόνο του παιδιού της να παπαγαλίζει με άνεση την ατζέντα που θα αποτελέσει την υποστηρικτική του γραμμή στο δικαστήριο. Παράλληλα, η κοινωνία ακούει πως η κοπέλα ουδέποτε βιάστηκε αλλά συναίνεσε. Πως δολοφονήθηκε γιατί απείλησε τον άνδρα, πως ‘θα τον κλείσει μέσα’ και έτσι εκείνος ‘τρόμαξε’. Φυσικά η ίδια δε ζει για να μάς πει τη δική της πλευρά αυτής της φρικτής ιστορίας.

Ο κόσμος έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό που καταναλώνει. Τεράστιες. Κανείς αθώος. Όσο τρέφει Τατιάνες, οι Τατιάνες θα συνεχίζουν ακάθεκτες. Ας μην περιμένουμε από τους καιροσκόπους να έχουν ήθος. Οι Τατιάνες θα εκλείψουν όταν δε θα τις βλέπει κανείς ούτε καν για πλάκα”.

Το videotex.gr δεν θα φιλοξενήσει στις σελίδες του το επίμαχο βίντεο, το οποίο όποιος θέλει μπορεί να το βρει στο You Tube.

Σε αυτό ακούγεται η φωνή του 27χρονου δολοφόνου να περιγράφει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις συνθήκες του εγκλήματος, να δίνει τη δική του εκδοχή και να δηλώσει μετανιωμένος.

Εντύπωση προκαλεί η ψυχραιμία του: Η φωνή του παραμένει σταθερή, δεν κομπιάζει, περιγράφει μία φρικτή δολοφονία ωσάν να επρόκειτο για τον τσακωμό που είχε με φίλους του και αντήλλαξαν βαριές κουβέντες.

Το κατά πόσο είναι ηθικό να δίνεται τηλεοπτικό βήμα σε τέτοιες προσωπικότητες, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας. Μπορούν να εκφραστούν μέσω των σχολίων.

Πηγή: videotex.gr

Σχετικά άρθρα:

«Κάναμε ότι κάναμε με τη θέλησή της, μετά την έκαψα και έφυγα»,Στα κάτεργα των Γρεβενών ο δολοφόνος της Ζωής
Keywords
Τυχαία Θέματα