Με τις λέξεις- κλειδιά «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Κοzani» το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ

Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Κοzani» φέρεται πως έγινε στη λίστα Λαγκάρντ από άγνωστο χρήστη, λίγο αφότου το υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές την αρχική λίστα, σε μορφή CD, το 2010.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, σύμφωνα με τους δύο πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ, που κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας, και συμμετείχαν στην εξέταση του επίμαχου usb,

σε ηλεκτρονική αναζήτηση που προκύπτει πως έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι λέξεις-κλειδιά.

Επίσης,σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής το βράδυ της Τρίτης, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Καπερνάρος ζήτησε την εξαίρεση των δύο βουλευτών από την Επιτροπή, καθώς, όπως υποστήριξε, στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται συγγενικά τους πρόσωπα. Για τον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι υπάρχει λογαριασμός της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ούτε διαχειρίστρια ούτε συνδικαιούχος του λογαριασμού, ενώ για τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι βρέθηκε λογαριασμός θείου του. Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε τον κ. Καπερνάρο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του, με στόχο να προκαλέσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα