Χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 500.000 συνταξιούχοι!

Αλαλούμ επικρατεί στα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς δεν μπορούν να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ όλων των συνταξιούχων τους με αποτέλεσμα 200.000-250.000 συνταξιούχοι να συνεχίζουν να διαφεύγουν από τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και το ΗΔΙΚΑ να μην μπορεί να προχωρήσει σε ταυτοποιήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτσης

έστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή σε όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ζητώντας τους να επισπεύσουν τη διαδικασία διασταύρωσης των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων τους και να προχωρήσουν σε εκ νέου υπολογισμό των συντάξεων βάση των νέων νόμων που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, έως σήμερα δεν έχει δηλωθεί ο ΑΜΚΑ για 307.000 συνταξιούχους από το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΕΑΜ καθώς και ο ΑΦΜ για 189.000 συνταξιούχους κυρίως από τα ταμεία του Δημοσίου (Γενικό Λογιστήριο, ΤΕΑΔΥ, Μετοχικό Ταμείο).

Ο κ. Βρούτσης τονίζει στην επιστολή του ότι «δυστυχώς στο πεδίο των Α.Φ.Μ. διαπιστώνεται μηδενική πρόοδος για την πλειοψηφία των ταμείων και το ποσοστό των κενών ή λάθος Α.Φ.Μ. εξακολουθεί να παραμένει στο 4% του συνόλου των συντάξεων. Υπάρχουν όμως και ταμεία, π.χ. ο ΟΑΕΕ, που τα κατάφεραν, φτάνοντας την απόκλιση τόσο στον Α.Μ.Κ.Α. όσο και στον Α.Φ.Μ. στο 0%» και συνεχίζει γράφοντας ότι «σας καθιστώ σαφές ότι δε χωρούν ούτε αναβολές, ούτε ολιγωρίες. Άλλωστε, δεν πρόκειται για μια απλή δέσμευση των διοικήσεων των Ταμείων ούτε για την απλή επίτευξη ενός στόχου. Πρόκειται για έναν εθνικό στόχο, που η υλοποίησή του θα δημιουργήσει στη χώρα μας, για πρώτη φορά, ίσως το καλύτερα ενημερωμένο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης συντάξεων στην Ευρώπη. Γι’ αυτό επιβάλλεται και αξίζει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η απόκλιση στους Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ. να μηδενιστεί!».

Ο κ. Βρούτσης καλεί τους διοικητές των ταμείων να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς για το νοικοκύρεμα των ταμείων και την εφαρμογή του συστήματος «Αριάδνη», αφού έχουν διορία μέχρι τη 10-3-2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα