Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης, το κάψιμο της Αθήνας...

Όπως ακριβώς το περιμέναμε από μια κυβέρνηση της Αριστεράς και της θολούρας. Μέσα σε ένα μήνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να «αφοπλίσει» την Ελληνική Αστυνομία, στέλνοντας μήνυμα στους απανταχού κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες ότι εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ.

Τα πρώτα επεισόδια χθες στα Εξάρχεια από αντιεξουσιαστές και η εντολή στα ΜΑΤ να ακολουθήσουν παθητική στάση, πιστοποιούν τη στροφή σε μια αστυνομία αφοπλισμένη. Αστυνομικούς που θα βλέπουν να

καίνε και να καταστρέφουν οι μπαχαλάκηδες κι απλώς θα τους παρακολουθούν από μακριά προκειμένου να μην τους... εκνευρίσουν.

Οι αναρχικοί έστειλαν χθες ένα μήνυμα στον Τσίπρα. Ότι είναι εδώ και μπορούν να τα σπάνε και ότι δεν πτοούνται από την... πρώτη φορά αριστερά. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πλέον θα έχουμε από τη μια αποθρασυμένους νέους και από την άλλη «αμίλητα, ακούνητα στρατιωτάκια» που έλεγε και ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο ψευτοπροοδευτισμός των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, του Βούτση και του Πανούση, κάπου μπλέχτηκε και είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Άραγε τις χθεσινές καταστροφές, τις τζαμαρίες και τα καμμένα αυτοκίνητα και τις στάσεις λεωφορείων θα τις πληρώσει η κυβέρνηση;

Οι χθεσινές εικόνες είναι απλά μια προβολή από το μέλλον, αν δεν αλλάξει κάτι. Μπαχαλάκηδες θα διαλύουν το κέντρο και θα εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο, θα καίνε και θα καταστρέφουν αλλά οι αστυνομικοί θα τους... ραίνουν με λουλούδια. Και όλο αυτό θα δικαιολογείται από την κυβέρνηση ως «προοδευτική και δημοκρατική Αστυνομία». Όμως, τι σχέση έχει η αστυνομική βία που πολλές φορές καταγράφεται, με την αντιμετώπιση της πολιτικής βίας που καταστρέφει ό,τι βρει στο διάβα της; Άραγε αν χθες στη θέση των κουκουλοφόρων ήταν Χρυσαυγίτες θα γινόταν επέμβαση της Αστυνομίας;

Όμως, χθες έπεσε κι ένα ακόμη «κάστρο» της Αριστεράς. Αυτό που λέει ότι τα επεισόδια τα κάνουν αστυνομικοί – κουκουλοφόροι. Ας ρίξουν μια ματιά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να δουν ποιος και τι κατέστρεψε.

Αν, όμως, τα χθεσινά είναι προεόρτια για το τι θα ακολουθήσει τότε έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Αν η Αστυνομία συνεχίσει να είναι απαθής, κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, τότε θα δούμε πολλές φορές καμμένη την Αθήνα. Ας προσέξουν στην κυβέρνηση όταν σπέρνουν ανέμους γιατί θα θερίσουν θύελλες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα