Θρίλερ για γερά νεύρα - Νέες μαρτυρίες από τη Γαλακτομική Σχολή για τον αγνοούμενο Βαγγέλη

Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό στον Πειραιά για τον εντοπισμό του...

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιείται στη Γαλακτομική Σχολή στα Ιωάννινα, όπου φοιτά ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το
κλιμάκιο του ΕΛΟΓ Δήμητρα συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως σταδιακά βρίσκει απαντήσεις σε ερωτήματα που μέχρι σήμερα έμεναν αναπάντητα, αφού όπως σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, «επιτέλους ανοίγουν τα στόματα των ανθρώπων μέσα στη Σχολή».

Τι «δείχνει» η ΕΔΕ

Παράβαση καθήκοντος από αμέλεια από ανθρώπους της Σχολής φαίνεται να είναι το βασικό σημείο στο οποίο θα καταλήξει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που παρουσιάζει το protothema.gr.

Αν και η ΕΔΕ αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, θα πάρει μία μικρή παράταση, καθώς οι ερευνητές θέλουν να συγκεντρώσουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής, αφού φαίνεται ότι κάποια στόματα τελικά ανοίγουν και «λύνουν» τη σιωπή τους για το «ένοχο» μυστικό που «κρύβει» η Σχολή.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Τρομπούκη, οι έρευνες είχαν «μπλοκάρει» επειδή δεν υπήρχαν στοιχειοθετημένες μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν πιθανά σενάρια «κακής συμπεριφοράς» από φοιτητές της Σχολής προς τον Βαγγέλη.

Πάντως, όπως ο κ. Τρομπούκη είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στο protothema.gr, φαίνεται ότι ο Βαγγέλης ήθελε να εξαφανιστεί και για αυτό δεν άφησε πίσω του κανένα ίχνος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κλιμάκιο της ΕΔΕ στα Γιάννενα έχει συγκεντρώσει πολύ σημαντικές μαρτυρίες που φαίνεται να ρίχνουν «φως» στην υπόθεση, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει «κινητικότητα» μέσα στη Σχολή, έπειτα από την τελική σύνταξη του πορίσματος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από ιθύνοντες της Σχολής για παράβαση καθήκοντος από αμέλεια.

Για την ώρα, το κλιμάκιο συλλέγει με ψυχραιμία πληροφορίες και φαίνεται να μην είναι διατεθειμένο να κλείσει -όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί- σήμερα την έρευνά του, καθώς θέλει κάποιες ακόμη συμπληρωματικές πληροφορίες από σπουδαστές της Σχολής.

Έτοιμοι οι φίλοι του Βαγγέλη για την αυριανή κινητοποίηση

Στο μεταξύ, η ομάδα του Γιώργου Τσούκαλη, σε συνεργασία με το θείο του Βαγγέλη βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Πειραιά για συνεννοήσεις που αφορούν στην εξέλιξη της έρευνας του γνωστού ερευνητή για τον νεαρό φοιτητή, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης για τον εντοπισμό του Βαγγέλη.

Πολλοί διαδικτυακοί φίλοι του Βαγγέλη αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και να ξεκινήσουν προσπάθειες εντοπισμού του, αφού υπήρξαν μαρτυρίες, που έφτασαν στο γραφείο του κ. Τσούκαλη, σύμφωνα με τις οποίες ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εθεάθη τις τελευταίες ημέρες στον σταθμό.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση στον Πειραιά συμμετοχής είναι, πάντως, πολύ μεγάλη και αναμένεται να είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που με τον τρόπο αυτό θα δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τον εντοπισμό του Βαγγέλη. Μάλιστα, η πρωτοβουλία προκάλεσε τη συγκίνηση της οικογένειας του αγνοούμενου φοιτητή, που βλέπει ότι όλος ο κόσμος είναι στο πλευρό της αυτές τις ημέρες και προσπαθεί να της δώσει κουράγιο.

Ο Βαγγέλης είναι στην Αθήνα;

Οι μαρτυρίες αυτές, πάντως, δίνουν μία νέα διάσταση στην υπόθεση αναζήτησης καθώς φαίνεται πως ο Βαγγέλης -με κάποιο τρόπο που κανείς δεν γνωρίζει- έφτασε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα.

Η αρχή έγινε με τη μαρτυρία μίας γυναίκας η οποία ενημέρωσε τον ιδιωτικό ερευνητή κ. Τσούκαλη πριν λίγες ημέρες ότι είδε τον νεαρό φοιτητή στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά να ζητά οικονομική βοήθεια, προκειμένου να γυρίσει σπίτι του. Η ομάδα του γνωστού ντετέκτιβ «σάρωσε» την περιοχή, ενώ δεν άφησε γωνιά του κέντρου της Αθήνας ανεξερεύνητη, για την πιθανότητα συλλογής στοιχείων ή μαρτυριών ανθρώπων που ίσως να είχαν δει τον Βαγγέλη.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε, όμως, όταν η ιδιοκτήτρια μιας καφετέριας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου αποκάλυψε, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, ότι ο Βαγγέλης πέρασε από το μαγαζί της, ρακένδυτος, ταλαιπωρημένος, πεινασμένος και ζήτησε τη βοήθειά της. Η ίδια είπε ότι τον αναγνώρισε εκ των υστέρων αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ήταν εκείνος.

Η πληροφορία αυτή ενισχύει την πεποίθηση που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ότι ο Βαγγέλης πρέπει να είναι στην Αθήνα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να εντοπίσει οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή της Αθήνας που ίσως του δώσουν ένα παραπάνω στοιχείο στη διεξαγωγή των ερευνών του.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα