Bloomberg: Η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι η πραγματική πρόκληση του Τσίπρα

Ένα σατιρικό βίντεο που δείχνει μια μέρα από τη ζωή του υπουργού-σταρ Γιάννη Βαρουφάκη, και τελειώνει με τον υπουργό να ξυπνά από έναν εφιάλτη με τον Σόιμπλε, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι πραγματικοί εφιάλτες όμως προέκυψαν όταν ο Σόιμπλε ζήτησε από την Αθήνα να προχωρήσει στις υποσχέσεις της, προκειμένου να υπάρξει τετράμηνη παράταση, γράφει το Bloomberg.

Στους

δρόμους της Αθήνας, οι Έλληνες που έχουν συνηθίσει τα τελευταία πέντε χρόνια της Οδύσσειάς τους τις πολιτικές μανούβρες, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη συνθηκολόγηση στην οποία οδηγήθηκε η νέα κυβέρνηση. Ο Μανώλης Γλέζος ήδη κατέκρινε τη συμφωνία, τονίζει το άρθρο. Και επισημαίνει ότι η ισχυρότερη αντιπολίτευση για τον Τσίπρα δεν βρίσκεται στα αντίπαλα κόμματα, αλλά στο εσωτερικό του δικού του κόμματος.

«Τη στιγμή που οι απλοί Έλληνες λένε ότι εκτιμούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης , αν και δεν είναι όλες επιτυχημένες, το πρόβλημα εμφανίζεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος» γράφει. «Η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση δεν είναι η αντιπολίτευση στην ελληνική Βουλή, αλλά η αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη πρόκληση, επομένως, είναι πώς θα διαχειριστεί τις προσδοκίες των ψηφοφόρων μετά την εκλογή του» σχολιάζει ο Γενς Μπάστιαν, πρώην μέλος της Task Force για την Ελλάδα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνει το άρθρο, θυμήθηκε τον Οδυσσέα και τις περιπέτειές του, όπως είχε κάνει και ο Παπανδρέου το 2010, μόνο που οι Έλληνες δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψουν σε εκείνες τις ημέρες.

Κι ενώ στην Ελλάδα η λέξη που κυριαρχεί είναι «ελπίδα», στις Βρυξέλλες προβάλλεται η λέξη «εμπιστοσύνη». Οι εταίροι χρειάζονται σαφείς διαβεβαιώσεις από την Αθήνα για τήρηση των συμφωνηθέντων. Για κάποιους Έλληνες, αυτό το είδος της πίεσης σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να θέσει σε εφαρμογή μέτρα με τα οποία μέχρι τώρα ήταν αντίθετη. «Είναι αναμενόμενο να λέει ένα κόμμα κάτι και μετά να κάνει κάτι άλλο. Δεν έχουμε χρήματα και η Οδύσσεια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε» σχολιάζει μια ελληνίδα έμπορος.

www.bloomberg.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα