Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα,ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με στόχο, «την απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών».

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί ,στο Πεδίον του Άρεως, και το ΠΑΜΕ

στις 10.30,στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, σε ασφαλιστικά ταμεία, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, καθώς και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τροποποιήσεις αναμένονται στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων λόγω των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα