Κανένα άλλοθι πλέον κύριε Πελεγρίνη, ανοίξτε τις Σχολές!

Ο Αρβανιτόπουλος εξάντλησε όλα τα περιθώρια με το βλέμμα όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Προχωρά σε συνολική αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού στα ΑΕΙ «χωρίς τις επικαλύψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος» όπως λέει. Για να μη διανοηθούν να κλείσουν τα Ιδρύματα και του χρόνου.

Οι πέντε Πρυτάνεις που έχει συναντήσει ως σήμερα έχουν πάρει το μήνυμα. Γι’ αυτό κρατάνε τα Ιδρύματα ανοικτά και προσπαθούν να επωφεληθούν

από την αναδιάρθρωση προς όφελος των φοιτητών τους και των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό ότι ο Σιμόπουλος συγκάλεσε Σύγκλητο Κυριακή πρωί για να μη χάσει χρόνο.

Ο Πελεγρίνης αντίθετα, χρειάστηκε να πάει δύο φορές στο Υπουργείο και αφήνει και την Κυριακή να χαθεί. Συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να στοχάζεται. Δεν έχει όμως πλέον κανένα άλλοθι. Πρέπει άμεσα να ανοίξει το Ίδρυμα.

Προηγουμένως το υπουργείο Παιδείες έκανε πέντε προτάσεις για να ξεπερασθεί η κρίση:

- Θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για επιλογή προσώπων από το ΑΣΕΠ βάση ψευδών στοιχείων. Θα πρέπει όμως να συνοδεύονται από σχετικές βεβαιώσεις αιτιάσεων των διευθύνσεων προσωπικού των πανεπιστημίων.

- Θα γίνουν νέοι οργανισμοί στα πανεπιστήμια και ειδικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών το υπουργείο Παιδείας θα δώσει όποια βοήθεια απαιτείται ώστε να αναδιαρθρωθούν πλήρως οι διοικητικές υπηρεσίες του και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους με δια-ιδρυματική «κινητικότητα».

- Θα προχωρήσουν άμεσα οι 400 προσλήψεις διδασκόντων στα ΑΕΙ που εκκρεμούσαν.

- Θα γίνει αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου στο εργαστηριακό επιστημονικό προσωπικό των ΑΕΙ.

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αργία επειδή δεν απογράφηκαν θα μπουν σε διαθεσιμότητα και τις θέσεις τους θα καλύψουν όσοι εξ αυτών που απομακρύνθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι, οι οποίοι και θα επαναπροσληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα