Και ξαφνικά... συμφωνία με την τρόικα

23:46 6/4/2016 - Πηγή: Antinews

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν αργά χθες το βράδυ ότι είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση των συζητήσεων και ότι τα έχουν βρει και στο φορολογικό, και στο ασφαλιστικό ενώ έχει βρεθεί φόρμουλα και για τα κόκκινα δάνεια.

Θαύμα, θαύμα ανέκραξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η φωνή του ακούστηκε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Μα καλά, ο «πόλεμος» με το ΔΝΤ που πήγε; Η «λεβέντικη» στάση της κυβέρνησης που δεν θα δεχόταν σκληρά μέτρα που είναι; Ο Τσίπρας χορεύει τσάμικο ή μήπως

κάνουμε λάθος και είναι... μποσανόβα για να ταιριάζει και με τους δανειστές;

Πώς μέσα σε λίγες ώρες τα βρήκαν όλα; Πως ο Τσακαλώτος βγήκε και είπε ότι μέχρι την Κυριακή θα υπάρξει κείμενο συμφωνίας και θα πάνε μετά στη σύνοδο του ΔΝΤ για να συζητήσουν για το χρέος; Μήπως τελικά όλο αυτό το «λεβέντικο» με τις αποκαλύψεις και τις υποκλοπές ήταν απλά ένα κακοστημένο σόου του Τσίπρα και της παρέας του για να «μαντρώσει» τα πρόβατα και να πάνε να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα κάνοντας... αντάρτικο κατά του Ταμείου και των κακών δανειστών; Μήπως είναι η λογική που καλλιεργούν τεχνηέντως, όπως την είπε ο Χρ. Σπίρτζης, «πονάω αλλά ψηφίζω;» Ή όπως είπε η Θ. Τζάκρη η οποία αναγνώρισε ότι έχουμε τους υψηλότερους φόρους στην ενέργεια αλλά τι να κάνουμε «είμαστε σε επιτήρηση και δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα»;

Μοιάζει με το σόκιν ανέκδοτο που λέει ότι είναι καλύτερα να κάτσουμε να το απολαύσουμε αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Είναι φανερό. Η κυβέρνηση έστησε ένα επικοινωνιακό σόου που μας εξευτέλισε σε όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να κάνει ο Τσίπρας κοινοβουλευτική ομάδα, να επιτεθεί στο ΔΝΤ και να χειροκροτούν οι χαχόλοι. Είναι φανερό ότι έστησε μια προβοκάτσια προκειμένου να περάσει στην κοινωνία τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί. Οι φόροι σε όλους έχουν κλειδώσει εδώ και καιρό. Οι περικοπές στις συντάξεις είναι ήδη προαποφασισμένες ενώ λεπτομέρειες απέμεναν για τα κόκκινα δάνεια και για να πουληθούν σε ξένα funds. Η κυβέρνηση αναζητούσε το «περιτύλιγμα» του δώρου και το βρήκε με την υπόθεση του ΔΝΤ. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι θα περάσουν τα μέτρα άνετα από τη Βουλή και θα κάνουν διακοπές χαλαρά όλοι. Κερδίζει χρόνο νομίζοντας ότι θα αναστρέψει το κλίμα στην κοινωνία. Ότι δεν θα φάνε ξύλο το Πάσχα οι βουλευτές αν και θα έχουν ψηφίσει το πιο σκληρό μνημόνιο.

Είναι γελασμένος ο κ. Τσίπρας. Αν νομίζει ότι με τέτοια φθηνά κολπάκια θα κάνει τον κόσμο να τον ξαναεμπιστευτεί είναι μακριά νυχτωμένος. Ας ρίξει μια ματιά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων και τότε τα λέμε. Η προσωπική πολιτική γοητεία του τέλειωσε και τα ψέματα του κόμματός του δεν περνάνε πλέον.

Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, όποια κολπάκια κι αν κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
inews,
Τυχαία Θέματα