Ήττα... Ζωής

Σκηνές εκτροπής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία κατά παράβαση του άρθρου 66 παράγραφος 2 του κανονισμού δε σεβάστηκε ούτε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποχρεώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά να διακόψει την ομιλία του και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας εν μέσω έντονων διαμαρτυριών για την αντικοινοβουλευτική στάση της προέδρου

της βουλής.

Το γεγονός ήταν τόσο εξόφθαλμο που ακόμα και ο Α. Τσίπρας κάτω από την κατακραυγή των βουλευτών αναγκάστηκε να «αδειάσει» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητώντας 10λεπτη διακοπή για να αποκατασταθεί η κοινοβουλευτική τάξη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λειτουργεί ως δικτάτορας, σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε στο γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε από το βήμα της βουλής ως βουλευτής πριν από τον πρόεδρο της ΝΔ και επέστρεψε στην έδρα του Προέδρου (αντικαθιστώντας τον Αλέξη Μητρόπουλο) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η παραβίαση αυτή του κανονισμού και της κοινοβουλευτικής τάξης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τις διαμαρτυρίες έδειξε αμετανόητη να επανορθώσει.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά η Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε και ανακοίνωσε ότι ανέβηκε στο προεδρείο για να... τιμήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά επειδή είναι εκτός του κανονισμού κάτι τέτοιο αποφάσισε να κατέβει και να προεδρεύσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος. Έτσι, ο κ. Σαμαράς επανήλθε για να ολοκληρώσει την ομιλία του. Η οπισθοχώρηση της κ. Κωνσταντοπούλου ηρέμησε τα πράγματα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε πιο ήρεμους τόνους.

Επανερχόμενος ο κ. Σαμαράς είπε "τρομοκρατούμαι και μόνο που σκέφτομαι τι θα γινόταν αν η κ. Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να με τιμήσει".

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα