Λαγκάρντ: Αν οι Ελληνες πουν ηχηρό «ναι» στο ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε

«Ακυρο» θα είναι από την Τρίτη και έπειτα το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα της Ελλάδας σχετικά με τους όρους του προγράμματος διάσωσης καθώς τότε εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ τόνισε πως υπάρχει ακόμη χρόνος για λύση.

Σε δηλώσεις της στο BBC,

η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως αν κατά το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός εκφράσει με έντονο τρόπο την επιθυμία του να παραμείνει στο ευρώ και να ανασυντάξει την οικονομία της, τότε οι πιστωτές της Ελλάδας είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξει γνώμη η ελληνική κυβέρνηση και να αποδεχτεί τις προτάσεις της ευρωζώνης», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Περιθώριο συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα αφήνει όμως η Κριστίν Λαγκάρντ και σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Σε ό,τι αφορά το ταμείο, η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Όταν είναι έτοιμοι να μιλήσουν και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Τις τελευταίες λίγες μέρες δείξαμε επανειλημμένα τη θέλησή μας να υπάρξει πρόοδος, την ελαστικότητά μας για αυτό στο οποίο μπορούν να προσαρμοστούν.

»Και παραμένουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε.
Πηγή ethnos.gr

The post Λαγκάρντ: Αν οι Ελληνες πουν ηχηρό «ναι» στο ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα