Ν. Παππάς: Το "ναι" θα είναι όχι για την Ευρώπη, αλλά για τα μνημόνια

«Το ναι δεν είναι ναι στην Ευρώπη, είναι ναι στα μνημόνια και στις ελάχιστες πιθανότητες να αναστηθεί το παλιό πολιτικό σκηνικό» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «το όχι θα καταγραφεί ως νίκη της Ελλάδας και φάρος στους λαούς της Ευρώπης». Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο λαός δεν έδωσε στην κυβέρνηση «εντολή προσχηματικής διαπραγμάτευσης, ούτε τυφλής ρήξης» κι επέκρινε την αντιπολίτευση που επιλέγει να μιλήσει για ενδιάμεσα κείμενα διαπραγματεύσεων

κι όχι για το τελεσίγραφο των δανειστών.

Ο Ν. Παππάς απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης κι αναρωτήθηκε σε τι από την πρόταση των δανειστών θα έπρεπε η κυβέρνηση να πει Ναι. Ο υπουργός Επικρατείας έθεσε το ερώτημα: «να πούμε ναι στον ΦΠΑ 23% σε ξενοδοχεία κι εστιατόρια, ναι στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου για τους αγρότες και την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης;» ενώ επισήμανε ότι το σχέδιο των δανειστών περιλαμβάνει μείωση τιμών των φαρμάκων, κάτι που θα χτυπήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Ακόμα ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι οι δανειστές δεν επιθυμούν να επιβληθεί 12% εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά επιθυμούν άμεση εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των 1,500 ευρώ σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

«Είναι αναπτυξιακά μέτρα όλα αυτά; είναι αναπτυξιακό μέτρο η περικοπή 2 δισ. ευρώ στις συντάξεις; οι ομαδικές απολύσεις; η μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το λοκ-άουτ;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας το ερώτημα «ποιος ονειρεύεται μια τέτοια Ευρώπη; Πόσο ευρωπαϊκό είναι να παραμείνει το ΔΝΤ για πάντα στην Ευρώπη; Σε τι διαφέρει αυτό το σχέδιο από την προηγούμενη συνταγή;»
Πηγή avgi.gr

The post Ν. Παππάς: Το "ναι" θα είναι όχι για την Ευρώπη, αλλά για τα μνημόνια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα