Ηράκλειο: Συμβιβαστική λύση μετά τα επεισόδια στο λιμάνι - Αποχωρούν οι αγρότες

Άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι Ηρακλείου οι αγρότες, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο αύριο το πρωί.

Επίσης στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας .

Από νωρίς το απόγευμα το λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με άγριες αντιπαραθέσεις ανάμεσα αγρότες – που αντιδρούν στην συνεχιζόμενη για όγδοη ημέρα απεργία

της ΠΝΟ – και ναυτεργάτες.

Οι αγρότες, που έχουν είχαν από νωρίς το απόγευμα στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, ήθελαν εδώ και τώρα να φορτώσει το πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά. Οι ναυτεργάτες αντιδρούσαν δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να σπάσουν την απεργία.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα με αγρότες και ναυτεργάτες να έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μερικοί αγρότες, εξαγριωμένοι, προσπαθούν να λύσουν τους κάβους του Blue Horizon που είναι δεμένο λόγω της απεργίας των ναυτικών.

Μάλιστα, ομάδα αγροτών πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο οπου βρίσκονταν οι ναυτεργάτες με την «αντίπαλη πλευρά» να απαντά με… ρίψεις νερού! Οι εξαγριωμένοι αγρότες έκαψαν τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ βάζοντας φωτιά στα γραφεία της εταιρείας στο λιμάνι.

Τελικά το πλοίο αναχώρησε χωρίς να φορτωθούν κηπευτικά και βρίσκεται αρόδου. Ωστόσο, οι αγρότες περικύκλωσαν τον λιμενάρχη Ηρακλείου και τον κράτησαν σε ομηρία, απαιτώντας να επιστρέψει πίσω το πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο λιμενάρχης είναι τραυματίας (κατ’ άλλους ένιωσε αδιαθεσία) και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr «όμηροι» των αγροτών κρατήθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα. -

Στο μεταξύ, στο εκδοτήριο 5 της ναυτιλιακής εταιρίας, λόγω των υλικών που υπάρχουν μέσα στο κτίριο σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ορισμένοι δεν επιτρέπουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την φωτιά ολοσχερώς.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο λιμάνι, ενώ μέσα στην ένταση και τα επεισόδια ένα άτομο φέρεται να τραυματίσθηκε ελαφρά.

Οι αγρότες έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς καθώς από το μεσημέρι εκατοντάδες αγρότες από την Μεσσαρά, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και την Σητεία ανέβηκαν στ’ αγροτικά τους, φόρτωσαν τα προϊόντα τους, πήραν μαύρες σημαίες και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου και έχουν δώσει ραντεβού προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις ώστε να φύγει το πλοίο ασφαλείας.

Αυτή την απόφαση έλαβε χθες, αργά το βράδυ η συντονιστική επιτροπή των αγροτών.

Πηγές: cretapost.gr και cretalive.gr, radiolasithi.gr, imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα