Δεν… απολείπειν ο θεός Aντώνιον

«Όποιος δεν παίρνει θέση σε περιόδους κρίσεων, πρέπει να βράσει στο πιο καυτό καζάνι της κόλασης» έλεγε ο πατέρας μου. Έτσι πορεύτηκε σε όλη του τη σταδιοδρομία, έτσι προσπαθούμε να πορευτούμε κι εμείς στο Antinews αφότου έφυγε...

Είναι γεγονός ότι η αλήθεια πολλές φορές πονάει. Ο κόσμος βλέπετε προτιμάει τα ευχολόγια, τα παραμύθια, τις εύκολες λύσεις. Προφανώς είναι πιο εύπεπτα.

Της απάτης και των ψεμάτων, όμως, επικρατεί στο τέλος πάντα η αλήθεια. Βέβαια η ζημιά έχει γίνει και είναι δύσκολο έως αδύνατο να ανατραπεί

το κακό που προκλήθηκε, αλλά δεν έχει σημασία γιατί παρά την καταστροφή η αλήθεια βγαίνει νικήτρια.

Και η νίκη αυτή κάνει τον κόσμο πιο σοφό, ασχέτως εάν αυτοκαταστράφηκε πιστεύοντας ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά του με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Θα μου πείτε «και ποιος είσαι εσύ που επικαλείσαι την απόλυτη αλήθεια»;

Ας αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους και έπειτα το συζητάμε....

Eπανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και στην προκειμένη η μάθηση έρχεται από την επανάληψη του έργου κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Μπορεί να κουράζει, να αγγίζει ίσως τη γραφικότητα και την μονοτονία, αλλά πρέπει συνεχώς να επαναλαμβάνεται ώστε κάποια στιγμή να καταλάβει ο κόσμος τι σημάνει ηγέτης και τι σημαίνει να θυσιάζεσαι για την πατρίδα και τον λαό της.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έλεγαν και κάτι άλλο. Ότι ο κυβερνήτης θα πρέπει να κρίνεται από το τι παρέλαβε και τι παρέδωσε.

Γιατί εν κατακλείδι, αυτό είναι που μετράει. Αυτό είναι το μόνο χειροπιαστό . Όλα τα άλλα είναι απλώς φληναφήματα.

Και από εκεί θα ξεκινήσουμε κι εμείς.

Ακόμη κι ο χειρότερος εχθρός του Σαμαρά θα πρέπει πλέον να παραδεχτεί, ότι ο Σαμαράς παρέλαβε παράγκα το 2012 και παρέδωσε κράτος το 2014. Θα πρέπει επίσης να παραδεχτεί ότι το 2014 σε σχέση με το 2016 μοιάζει με όαση.

Αν δεν θέλει ο ίδιος να το αναγνωρίσει, να είστε σίγουροι πως θα το ομολογήσει η τσέπη του, η οποία λόγω των φόρων, εισφορών, μειώσεων μισθών και συντάξεων από την λαίλαπα Τσίπρα, έχει αδειάσει.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Πάμε στην ασφάλεια όπου και πάλι θα δυσαρεστήσουμε τους σανοφάγους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είχε λύσει ή όχι το πρόβλημα, με το μεταναστευτικό ο Σαμαράς; Με τους χειρισμούς του είχε αποτρέψει ή όχι τις ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων;

Εάν και πάλι δεν θέλετε να αποδεχτείτε την αλήθεια, μπορείτε κάλλιστα να πάτε να την αναζητήσετε παρέα με τα 200 μελαμψά παληκάρια που μας έστειλε χθες πεσκέσι ο «Σουλτάνος».

Μιας και λέμε για ασφάλεια, ας πούμε και λίγα λόγια για τους μπαχαλάκηδες. Κατέβασε ή όχι τις κουκούλες των “μπουμπουκιών” των Εξαρχείων; Είχαν κρυφτεί ή όχι στα λαγούμια τους; Κι όποτε τολμούσαν να ξεμυτίσουν... θα θυμάστε πως αντιμετωπίζονταν από τα σώματα ασφαλείας. Πάντως όχι... με τσάι και συμπάθεια.

Μήπως θέλετε να μιλήσουμε και για τα Εθνικά; Ας πούμε κάτι και γι΄ αυτά.

Είχε τολμήσει ο Ερντογάν να εκτοξεύσει τέτοιες απειλές κατά της Ελλάδας επί Σαμαρά; Μάλλον όχι. Αντίθετα υπήρχε μια ισορροπία στις σχέσεις των δύο χωρών. Εν ολίγοις γνώριζε ο «Σουλτάνος» ότι δεν τον... έπαιρνε για τσαμπουκάδες γιατί ο γείτονάς του θα του έκανε κόντρα ρελάνς. Προτού βιαστούν οι Συριζαίοι και οι ψεκασμένοι να αναθεματίσουν, ας θυμηθούν την στάση που κράτησε ο Σαμαράς στο Μακεδονικό, όπου θυσίασε την πολιτική του καριέρα για το συμφέρον της πατρίδας.

Αυτά είναι γραμμένα πλέον με κεφαλαία γράμματα και όσο κι αν θέλουν οι “μπολσεβίκοι” με τους ακροδεξιούς συνδαιτυμόνες τους να αλλάξουν την ιστορία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι... να πέσουν σε τοίχο.

Άντε να πούμε και κάτι για τα κοινωνικά μερίσματα για να μην μείνετε παραπονεμένοι.

Όπως γράφαμε σε προηγούμενο κομμάτι, ο Σαμαράς κατάφερε να ανορθώσει την διαλυμένη οικονομία που παρέλαβε και έδωσε το 2014 πραγματικό κοινωνικό μέρισμα άνω των 500 εκ. ευρώ στις ευπαθείς ομάδες και όχι πλασματικό σαν του Τσίπρα.

Δηλαδή είχε κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με τους εταίρους, δεν χρειαζόντουσαν άλλα δανεικά γιατί είχε νοικοκυρέψει το μαγαζί, άρα είχε τη δυνατότητα να απαλύνει σε έναν βαθμό τον πόνο σε αυτούς που πραγματικά είχαν ανάγκη.

Όχι σαν τον Τσίπρα που χρωστάει παντού, δεν έχει κλείσει την αξιολόγηση, τα ταμεία σε λίγο θα στερέψουν για ακόμα μία φορά και δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους σε σχέση με αυτά που τους έκοψε, μπας και δεν τον μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα έρθουν πιο σύντομα απ΄ ότι θέλει η παρέα του Μαξίμου καθώς επιεικώς τα έχουν κάνει μπάχαλο.

Ωστόσο, είναι εύλογο να αναρωτηθείτε: « Εφόσον ήταν τόσο πετυχήμενη η διακυβέρνηση Σαμαρά, γιατί δεν έκανε γενικές εκλογές μετά από τις Ευρωεκλογές, όπου θα μπορούσε να κερδίσει και να γλιτώσουμε την καταστροφή του Τσίπρα και προτίμησε να επιχειρήσει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη στιγμή που πολλοί πίστευαν ότι είναι αδύνατον»;

Η απάντηση απλή: Tον πούλησε ο Φώτης.

Όμως επειδή η ζωή είναι αμείλικτη και... όλα εδώ πληρώνονται, την πάτησε κι ο ίδιος. Διότι ως γνωστόν, μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις…

Είναι λογικό επίσης να διερωτηθείτε το εξής; « Αν είχε δίκιο ο Σαμαράς, γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΝΔ και δεν πήγε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να κατεβάσει… τα εσώρουχα του Αλέξη, ώστε να καταλάβει μια ώρα αρχύτερα ο λαός με τι πολιτικό απατεώνα έχει να κάνει»;

Η απάντηση εξίσου απλή και σε αυτή την περίπτωση: Βλέπε... πραξικόπημα Καραμανλή – Μεϊμαράκη.

Τόσο απλά και κατανοητά...

Η συνέχεια σε επόμενο κομμάτι. Έτσι να σας κρατάμε σε αγωνία... Να τσιμπήσουμε και λίγη επισκεψιμότητα...

ΥΓ. Ο τίτλος κλεμμένος... από τον Φάκτορα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα