Η παρακμή χτυπά την πόρτα του Πολεμικού Ναυτικού

Η περίοδος των ετήσιων μεταθέσεων έχει τελειώσει και οι περισσότερες εξ αυτών έχουν υλοποιηθεί. Τα αποτελέσματα των μεταθέσεων αυτών είναι πλέον ορατά και καθόλου κολακευτικά για την ηγεσία του ΥΕΘΑ, αφού μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται η δυσαρέσκεια των στελεχών, ενώ η διασάλευση της εργασιακής ειρήνης στις ΕΔ αποτελεί γεγονός.

Δεσπόζουσα θέση ανάμεσα σε αυτούς που συνέβαλαν στην κατάσταση, που λίγο πριν περιέγραψα, κατέχει  ανώτατο διοικητικό  στέλεχος του ΓΕΝ. Ο εν λόγω

«κύριος» διακρίνεται για την περίσσια ψευτοαλαζονεία του την οποία βαφτίζει ενδιαφέρον για την πρόοδο του ναυτικού και στο πλαίσιο αυτό ασχολείται με την προώθηση των άξιων-κατά την άποψη του- στελεχών.

‘Όμως, τα άξια αυτά στελέχη, στην πλειοψηφία τους, τυχαίνει να έχουν  τις ίδιες  κομματικές προτιμήσεις με τους  υποστηρικτές  του – οι οποίοι των τοποθέτησαν στη θέση αυτή – ή να είναι «δικοί του άνθρωποι». Αυτό φαίνεται περίτρανα από αριθμό τοποθετήσεων, όπως γνωστού πλοιάρχου – υιού πρώην επανελθόντα Α/ΓΕΕΘΑ πρωταγωνιστή των Ιμίων  - ο οποίος ενώ με κομματική παρέμβαση τοποθετήθηκε στο ΝΑΤΟ σε μάχιμη  θέση για τα εθνικά μας θέματα απέδρασε- το ζήτησε  με αναφορά του- χωρίς να ολοκληρώσει την θητεία του- αναμενόμενο λόγω οικογενειακής παράδοσης – και ανταμείφθηκε, για την πράξη του αυτή, από τη διεύθυνση  με την τοποθέτηση του στη θέση του Διοικητή μοίρας φρεγατών παρακάμπτοντας μεγάλο αριθμό αρχαιοτέρων του – μία ολόκληρη τάξη- και διασαλεύοντας την εργασιακή ειρήνη στο ΠΝ .

Πέραν αυτού,  πλοίαρχος διευθυντής του επιτελικού γραφείου του ανώτατου στελέχους , διατηρητέος στη θέση αυτή  από τη θητεία του σημερινού  υφυπουργού κ. Ελευσινιώτη, τοποθετήθηκε στη θέση του Διοικητή ταχέων σκαφών. Ομοίως, τοποθετήθηκε διοικητής στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ πλοίαρχος μέχρι σήμερα διευθυντής των μεταθέσεων μονίμων και στρατεύσιμων στελεχών του ΠΝ. Οι εν λόγω τοποθετήσεις πέραν της διασάλευσης της εργασιακής ειρήνης, λόγω των αδικαιολόγητων παρακάμψεων, επιφέρουν και μεγάλη αγανάκτηση και απογοήτευση στα στελέχη διότι ο μεν πρώτος συνοδεύεται από επιτελή του που είχε  στο ΕΓΑ/ΓΕΝ, ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής σε μοίρα των ταχέων σκαφών και οι δύο στενοί συνεργάτες του διευθυντή μεταθέσεων τοποθετήθηκαν κυβερνήτες σε πολεμικά πλοία παρακάμπτοντας επίσης μεγάλο αριθμό άξιων αρχαιοτέρων τους αξιωματικών.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι, ο κύριος αυτός  επιδεικνύοντας ευγνωμοσύνη- την οποία βαφτίζει επιλογή των ικανότερων-  σε αυτούς που του χάρισαν την θέση του, τοποθέτησε κυβερνήτη τον υπασπιστή ανώτερου πολιτειακού άρχοντα -με καθόλου κολακευτική εικόνα ικανότητας-παρακάμπτοντας μεγάλο αριθμό αρχαιοτέρων του, τοποθέτησε κυβερνήτη αντιπλοίαρχο ο οποίος υπέβαλε προσφάτως παραίτηση και την ανακάλεσε λίγο αργότερα με την ίδια ευκολία που την υπέβαλε, φαίνεται αποτελεί ένδειξη ικανότητας για έναν αξιωματικό να είναι ρίψασπις και για αυτό τοποθετείται όχι μόνο κυβερνήτης αλλά και διοικητής μοίρας αρματαγωγών.

Εκτός αυτών , χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση πλοιάρχου σε διευθυντική θέση

Keywords
Τυχαία Θέματα