Η οικογένεια Κόκκαλη αποχωρεί από τις άλλοτε χρυσοφόρες τηλεπικοινωνίες!!!

Πολύ περίεργες εξελίξεις συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον όμιλο Κόκκαλη. Λίγο καιρό μετά την ενεργοποίηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της INTRACOM HOLDINGS, του γιου του Σωκράτη, Κωνσταντίνου, η εταιρεία INTRACOM TELECOM πωλείται και η οικογένεια αποχωρεί από το χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Αν θυμάστε

όλοι, ο Σ. Κόκκαλης ήταν αυτός που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον εν λόγω κλάδο με τις περίφημες εθνικές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, με τις σχέσεις του με τον γερμανικό κολοσσό της Siemens ή Misens όπως αποδείχθηκε αργότερα και με τη γενικότερη μονοπωλιακή θέση που είχε στην αγορά για χρόνια και από την οποία έβγαλε πολλά χρήματα.

Χθες ανακοινώθηκε ότι κάποιος περίεργος επενδυτής από το Ντουμπάι απέκτησε με μόλις 47 εκατ. ευρώ το 49% της INTRACOM TELECOM ενώ το άλλο 49% ελέγχει η ρωσική Sitronics και το 3% το fund Rhydra Trading που ελέγχεται από την κινεζική Huawei.

Αυτοί οι περίεργοι επενδυτές από το Ντουμπάι δεν αποκλείεται να είναι πάντως και «μπροστινοί» αγοραστών που δεν θέλουν προς το παρόν να φαίνονται. Άλλοι λένε ότι είναι οι Ρώσοι, άλλοι ότι είναι η σουηδική Ericsson.

Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια Κόκκαλη αποχωρεί από τις άλλοτε χρυσοφόρες τηλεπικοινωνίες αφού φέρεται να δρομολογεί και την πώληση της Hellas on Line.

Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου που ίδρυσε το 1977 ο Σωκράτης Κόκκαλης θα περιοριστεί στην Άμυνα (INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS), την Πληροφορική (INTRASOFT INTERNATIONAL) και τις κατασκευές (ΙNTRAKAT). Κανείς βέβαια δεν ξεχνά την INTRALOT που ελέγχει μεγάλο μέρος του τζόγου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα