Η Αυγή “ακυρώνει” το Συμβούλιο πριν αρχίσει

Το κλίμα καχυποψίας που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε με την περίεργη σπουδή της για να γίνει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ήρθε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής.

Η εφημερίδα -κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία ακυρώνει την ίδια τη σημασία του Συμβούλιου, μιας και παρουσιάζει -πριν από τον ίδιο τον Τσίπρα- ως βασικό θέμα την πρόθεση του πρωθυπουργού να προτείνει στους αρχηγούς τη συγκρότηση

επιτροπής για το ασφαλιστικό με επικεφαλής τον καθηγητή Σάββα Ρομπόλη. Μία επιτροπή η οποία μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει και μελετήσει όλες τις προτάσεις για το ασφαλιστικό και να έχει καταλήξει στις δικές της προς την κυβέρνηση.

Και σα να μην έφτανε αυτό, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε μόλις καθίσει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς στο τραπέζι της συζήτησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη “ενημέρωνε” τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του κ. Τσίπρα. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος συνοδεύει μαζί με τον κ. Βρούτση τον Πρόεδρο της ΝΔ. κ. Πλακιωτάκη.

Η θεσμική αυτή παρατυπία της κ. Γεροβασίλη αποδεικνύει ακόμη περισσότερο πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει καμία ουσιαστική πρόθεση συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα, επιβεβαιώνοντας όσους από την αρχή έλεγαν για μια προσχηματική και υποκριτική πρωτοβουλία με μόνο στόχο να βάλει στο κάδρο της “συνευθύνης” όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ή απλά να δείξει πως "ο πρωθυπουργός είχε κάθε καλή πρόθεση συνεννόησης αλλά οι υπόλοιποι δεν το επιθυμούσαν".

Παρόλα αυτά είναι αξιοσημείωτα όσα “διέρρευσε” η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η 15η Δεκεμβρίου δεν αποτελεί δεσμευτική ημερομηνία για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού. “Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά δεν μπορεί να κρατήσει και τρεις μήνες” έλεγε η Όλγα Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους για τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης των προτάσεων για το ασφαλιστικό.

Με λίγα λόγια, το ενδεχόμενο το Ασφαλιστικό να περάσει στο Τρίτο Πακέτο μέτρων (μετά τα Χριστούγεννα) μοιάζει εξίσου πιθανό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα