Το χρέος, τυράκι στη φάκα της συναίνεσης

Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών; Είναι η ερώτηση του... ενός εκατομμυρίου που όμως δεν κοστίζει ούτε δεκάρα τσακιστή. Να μην περιμένουμε απολύτως τίποτε αλλά να περιμένουμε και τα πάντα. Ουσιαστικά θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Οι εξωμότες και οι προσκυνημένοι στον Τσίπρα για λίγα αργύρια κι εκείνοι που δεν θα δεχθούν έναν ωμό πολιτικό εκβιασμό.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται έχει ανάγκη από πολιτικές συναινέσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή κάθε

δεκανίκι στον Τσίπρα θα είναι απλά η επιβεβαίωση της αθλιότητας της αριστεράς. Διότι άλλο να χαραχθεί μια εθνική γραμμή που θα συμφωνήσει σε βασικές μεταρρυθμίσεις κι άλλο να ζητά ο πρωθυπουργός άλλοθι για τις εγκληματικές του παραλείψεις των τελευταίων δέκα μηνών.

Θέλει ο κ. Τσίπρας να συμφωνήσουν τα κόμματα μαζί και να πάνε όλοι να διαπραγματευτούνε με τους δανειστές; Ωραία: Να κλείσει την ΕΡΤ, να ξεβολέψει τους χιλιάδες «κολλητούς» από το Δημόσιο που διόρισε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, να προχωρήσει σε λουκέτο κρατικών εταιρειών που δεν προσφέρουν τίποτε και επιβαρύνουν σημαντικά.

Επίσης, να ξεμπλοκάρει μια σειρά από επενδύσεις που είναι έτοιμες και της έχει παγώσει εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Τι κάνει με το Ελληνικό π.χ. που θα μπορούσε να δώσει 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας; Τι κάνει με σειρά εκτάσεων του Δημοσίου που θα μπορούσαν να δοθούν για αξιοποίηση; Τι κάνει με σειρά ξένων επενδυτών, πραγματικών όχι «κορακιών» που του ζητούν διευκολύνσεις και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για να έρθουν στην Ελλάδα;

Θέλει συμφωνία με τα κόμματα για να σωθεί η οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Ας πάει να πιάσει όλους τους μπαταχτσήδες επιχειρηματίες κι όχι μόνο που δεν πληρώνουν εισφορές αν και έχουν τεράστιες περιουσίες. Τι νομίζει δηλαδή ότι κάνει όταν μαζεύει δήθεν λίστες που θα τις ελέγξει; Κοροϊδεύει απλά τον κόσμο και κερδίζει χρόνο. Χρόνο που όμως χάνει η πατρίδα.

Γιατί κάνει τη σύσκεψη ο Τσίπρας; Απλά για να τους βάλει όλους στο ίδιο κάδρο και μόλις αρνηθούν να βγει και να πει στο λαό: «Είδατε ποιοι διαλύουν το ασφαλιστικό»;

Όταν ο Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει... μνημονιακούς όσους δεν συμφωνήσουν με τις προτάσεις της κυβέρνησης για μειώσεις – σοκ στις συντάξεις τότε τι να πεις; Αυτό είναι το σχέδιό του. Να χωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις στους αντιφρονούντες και σε όσους συμφωνούν μαζί του.

Και βεβαίως να ψαρέψει και κανένα κορόιδο που θα δει ότι ενδιαφέρεται για «κολεγιές». Λίγο ο Λεβέντης να τσιμπήσει και καθάρισε. Θα περάσει ένα ασφαλιστικό – λαιμητόμο και θα προχωρήσει στο δεύτερο μέρος του σχεδίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφημερίδες που στηρίζουν τυφλά τον Τσίπρα θα ξεκινήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που θα μιλούν για την αναδιάρθρωση του χρέους. Δηλαδή θα παρουσιάζουν τον Αλέξη ως τον μεγάλο σωτήρα της χώρας που -εφόσον περάσει το Ασφαλιστικό- θα ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος και η Ελλάδα θα σωθεί. Τη συμφωνία του 2012 δηλαδή που είχαν πετύχει οι ΣαμαράςΣτουρνάρας θα ενεργοποιήσει, μια συμφωνία η οποία θα είχε υλοποιηθεί αν δεν ξεκινούσε η «λαίλαπα» της Αριστεράς.

Από εδώ και στα εξής η «γραμμή» που δίνει το Μαξίμου είναι να «ψεκάσουν» τον κόσμο μεγάλες δόσεις αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ας ρίξουν μια ματιά στην κοινωνία και θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Μπορεί να είναι οι περισσότεροι καναπεδάτοι αλλά έρχεται η ώρα της έκρηξης και το «κουτόχορτο» του χρέους δεν θα φτάνει.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση των αρχηγών ένα πρέπει να ειπωθεί αφού Θεοδωράκης και Γεννηματά αποκλείουν οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας ή συγκυβέρνησης. Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Ποια θα είναι η στάση της με έναν υπηρεσιακό πρόεδρο.

Η απάντηση είναι απλή. Να μην τολμήσει κανένα κέντρο και παράκεντρο να δώσει εντολή για συμφωνία με τον Τσίπρα γιατί θα πέσουν και τα τσιμέντα. Μην τολμήσει κανείς «ιδιοκτήτης» να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης της ΝΔ ώστε απρόσκοπτα ένα κομμάτι της να πάει στην αγκαλιά του Αλέξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα