Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει επίθεση… με οπισθοχώρηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν από το πρωί τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και ο ιστότοπος iskra.gr, σύμφωνα με τον οποίο «θηλιά στο λαιμό του λαού θα αποτελέσει το νέο τρίτο μνημόνιο, το οποίο φαίνεται ότι λαμβάνει την τελική του μορφή, μετά και τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του λεγόμενου κουαρτέτου των θεσμών που ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης (11/8).

Στο ίδιο πλαίσιο το site αναφέρει πως «οι κατευθύνσεις με συγκεκριμένο

χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνονται στο συνολικό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνονται τόσο στο πρώτο πακέτο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί έως το απόγευμα της Τρίτης (11/8) στην Βουλή, όσο και στο δεύτερο που θα προωθηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, είναι πρωτοφανούς σκληρότητας». Είναι επίσης σημαντική η αντίδραση του βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα που υπογράμμισε με νόημα πως «πλέον δεν έχουμε συμφωνία, αλλά Μνημόνιο». Στη συνέχεια επισήμανε πως “εγώ -και άλλοι σαν κι εμένα- έχουμε εκλεγεί σε βάση αντιμνημονιακή. Αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Τώρα έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια», είπε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ στη ερώτηση αν σκοπεύει να παραιτηθεί απάντησε ότι είναι συνεπής προς τους εκλογείς του, ενώ εκτίμησε ότι δεν χρειάζονται εκλογές τη στιγμή αυτή”.

Αυτά καλά έως εδώ σύντροφοι. Αλλά για να πάρουμε τα χειμερινά ανάκτορα δε μπορούμε απλά να χτυπάμε το κουδούνι. Πρέπει να μπουκάρουμε μέσα.

Και αναρωτιέται κάποιος: Μήπως με το να παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, ακόμα και αν καταψηφίζει τα μέτρα, στην ουσία, στηρίζει την κυβέρνηση και την βοηθάει να περάσει το πιο σκληρό Μνημόνιο; Γιατί είναι σε κάθε περίπτωση σαφές, πως η αν ομάδα Λαφαζάνη, Ζωής κτλ ήθελα πραγματικά να τα διαλύσει όλα ώστε να μην περάσει το Μνημόνιο, θα εφάρμοζε τακτική “καμικάζι” στη Βουλή: Καταψήφιση, ανεξαρτητοποίηση και όλα μπάχαλο. Από την άλλη, αυτό που στρατηγικά έχει επιλέξει τώρα, στην ουσία «βάζει πλάτη» στην κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα