Η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο

Silver alert: Αναζητείται κυρία 41 ετών που εξαφανίστηκε τους τελευταίους δύο μήνες από την πλατεία Συντάγματος. Πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τρομάζει με το που ακούει το όνομα «Αλέξης», έχει πάθει αφωνία. Την τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε… πολιτικά κουρέλια και έμοιαζε με γριά 100 ετών.

Όποιος την βρει να ειδοποιήσει τους οικείους: Τον Βαγγέλη, την Ντόρα, τον Κυριάκο. Προσοχή: Βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο γιατί νομίζει ότι είναι ακόμη μεγαλοκυρία, αστή αλλά δεν έχει παρά ένα βρακί να φορέσει. Κι αυτό όλο μπαλώματα είναι.

Αν πάει ο νους

σας στη Νέα Δημοκρατία πέσατε μέσα. Το κόμμα που κάποτε είχε ιδέες, όραμα, όρεξη για δουλειά, παρέμβαση στην κοινωνία, έχει απλά… εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει και η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο. Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε ποτέ από τη χώρα, έχει κάνει τις μεγαλύτερες κωλοτούμπες στην ιστορία, δεν μπορεί ούτε την καθημερινότητα να διαχειριστεί και παρ’ όλα αυτά κάνει πάρτι έχοντας απέναντί του το πολιτικό κουρέλι που ακόμη και οι ανακοινώσεις του δείχνουν πόσο πολύ βαριέται στο ρόλο του κριτή.

Η ΝΔ πάσχει από σοβαρή έλλειψη προσανατολισμού, από ουσιαστική πολιτική ταυτότητα και ιδεολογική καθαρότητα. Κάθεται και ψηφίζει όλα τα μέτρα του Τσίπρα, τον στηρίζει για να μην καταρρεύσει και πάει η χώρα σε εκλογές την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις κάλπες όπως και όποτε θέλει. Η ΝΔ ετοιμάζεται να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο, είναι έτοιμη να ξαναγίνει το δεκανίκι της κυβέρνησης και οι γαλάζιοι βουλευτές πηγαίνουν στις περιφέρειές τους και καλούνται να απολογηθούν για το μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας. Ο οποίος εμφανίζεται άφθαρτος, σκληρός διαπραγματευτής, αγωνιστής την ίδια στιγμή που η ΝΔ εμφανίζεται χωρίς καθαρό λόγο, ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και δίχως να έχει να δώσει στον ελληνικό λαό ένα νέο αφήγημα.

Να του πει τέλος πάντων: Έλληνες η αλήθεια είναι αυτή, θα περάσετε δύσκολα αλλά σας υποσχόμαστε ότι τότε θα βγείτε από το λούκι αρκεί όλοι μαζί να αλλάξουμε. Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να κινητοποιηθούν Έλληνες και ξένοι επενδυτές, να πει η ΝΔ στον κόσμο τι θα κάνει με τη φορολογία, τα κίνητρα για επενδύσεις. Και αυτή τη φορά να πει την αλήθεια κι όχι παρλαπίπες σαν κι αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ φλόμωσε τον ελληνικό λαό. Να δώσει μια διέξοδο στους πικραμένους και απογοητευμένους πολίτες που μένουν άναυδοι με τα όσα έχουν δει τα μάτια τους τους τελευταίους μήνες.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το γεγονός ότι οι συνιστώσες ετοιμάζονται να καταστρέψουν ό,τι καλύτερο είχε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια, δηλαδή την ευρωπαϊκή της πορεία, και το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα απλά είναι στην κοσμάρα του. Κινητοποίησε ποτέ τον κόσμο; Να βγει στους δρόμους, να διαδηλώσει για το μέλλον του, να βρίσει τους δραχμολάγνους, να υψώσει φωνή ιερής αγανάκτησης. Τίποτε, άλαλα τα χείλη των ασεβών.

Ακόμη και στο μεταναστευτικό, ψελλίζουν διάφορα όταν η κυβέρνηση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Όταν ακόμη και η κυρά Τασία κάνει πολιτική και οι μόνοι που την αντιμετωπίζουν είναι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και μερικά μέσα ενημέρωσης, τότε τι να πεις. Η ΝΔ έχει πάει διακοπές, δεν ακούγεται η φωνή της, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση σχεδόν 1,5 μήνα πριν από τις πιθανές εκλογές που θα προκαλέσει ο Τσίπρας για να έχει το πάνω χέρι.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι περισσότερη αντιπολίτευση κάνει ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και η Ζωή παρά η ΝΔ. Μα εκεί φτάσαμε; Να αναζητούμε ένα στήριγμα και να μην το βρίσκουμε; Να ψάχνουμε να δούμε τι άνεμος φυσάει στη Συγγρού μπας και τους πάρει και τους σηκώσει; Και μέχρι να ξυπνήσουν ο Αλέξης θα έχει κάνει τις κωλοτούμπες του αιώνα, θα έχει ψηφίσει το χειρότερο Μνημόνιο, θα έχει καταστρέψει την οικονομία, τις τράπεζες και το χρηματιστήριο αλλά θα είναι κυρίαρχος. Πολύ φοβούμαστε ότι ενισχύονται τα άκρα, τα κόμματα της δραχμής και οι ευρωσκεπτικιστές γιατί απλά η ΝΔ δεν έχει να προσφέρει τίποτε έτσι όπως έχει δομηθεί και δεν έχει ανανεωθεί.

Πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις προτού το κόμμα των νοικοκυραίων μετατραπεί οριστικά σε πολιτικό πτώμα πάνω από το οποίο ο Α. Τσίπρας δεν θα κλαίει από πόνο αλλά από τα γέλια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα