"Γελοίο" χαρακτήρισε ο Γιούνκερ το άδειο Ευρωκοινοβούλιο

19:13 4/7/2017 - Πηγή: Antinews

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Zαν-Κλοντ Γιούνκερ στους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, επειδή δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο», είπε μπροστά σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα στο Στρασβούργο, αφήνοντας άναυδους τους περίπου 30 ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες.

Παράλληλα, o Γιούνκερ προειδοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση αυτού του είδους ξανά και πρόσθεσε πως "εάν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της

χώρας του στο Συμβούλιο της ΕΕ, ήταν η Άνγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη".

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, τον κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού. "Μπορείτε να επικρίνετε το κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι δουλειά της Κομισιόν να ελέγχει το κοινοβούλιο, αλλά το κοινοβούλιο είναι αυτό που πρέπει να ελέγχει την Κομισιόν", είπε.

Πρόκειται για μια σπανιότατη δημόσια διαμάχη ανάμεσα σε δύο επικεφαλής των σημαντικότερων θεσμών της ΕΕ. Πολλοί ευρωβουλευτές πάντως, μιλώντας ανώνυμα, δήλωσαν ότι κάποιοι έχουν πάρει ήδη τις άδειές τους για τις καλοκαιρινές διακοπές. Άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι πολλοί ήταν απόντες για να παρακολουθήσουν την κηδεία της Σιμόν Βέιλ, η οποία θα γίνει αύριο στη Γαλλία.

Παρεμπιπτόντως, το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητούσε την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

bbc.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα