Εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη κατά Ν. Παππά, Δ. Τζανακόπουλου

Αντιδρώντας άμεσα στους ισχυρισμούς περί γνωριμίας της με τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Μητσοτάκη απέστειλε εξώδικο προς τους υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, τον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Ιωάννη Φιλιππάκη και τον διευθυντή της "Εφημερίδας των Συντακτών" Νικόλα Βουλέλη.

Η κα Μητσοτάκη τονίζει πως "είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας η διάδοση από τους κ.κ. Παππά, Τζανακόπουλο,

Βαξεβάνη και τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη".

Παράλληλα, καλεί τους ανωτέρω να ανακαλέσουν "τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή" και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Οι αναφορές Τζανακόπουλου – Παππά

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος , μεταξύ άλλων, είχε καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να "απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του".

Για επιχειρηματική σύνδεση του Τζον Σφακιανάκη με τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη είχε κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ρ/σ 247)

"Για κακή τύχη του προέδρου της ΝΔ οι υπηρεσίες κινήθηκαν όπως έπρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον κ. Σφακιανάκη, ο οποίος έχει διασύνδεση με τη σύζυγό του, την κυρία Μαρέβα".

ΝΔ: Η Μαρέβα Μητσοτάκη δε γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη

Στην αντεπίθεση περνάει η Νέα Δημοκρατία, καθώς στον απόηχο της απόρριψης του γαλάζιου αιτήματος να κληθούν στην επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων πρόσωπα που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση Καμμένου, η οδός Πειραιώς εγκαλεί την κυβέρνηση για... κουκούλωμα. Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει πως η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ "δε γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη”, σημειώνοντας πως η Μαρέβα Μητσοτάκη ήδη κινείται νομικά "εναντίον των άθλιων συκοφαντών και των φερέφωνων του Μαξίμου”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

"Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ποιοι πήγαν να πάρουν μίζες. Η κ. Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη και ήδη κινείται νομικά εναντίον των άθλιων συκοφαντών και των φερέφωνων του Μαξίμου”, τόνισε, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη επεσήμανε πως το οικοσύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων "πιάστηκε...με την γίδα στην πλάτη” και τώρα προσπαθεί να την ξεφορτωθεί. "Αφού πρώτα αρνήθηκε το αίτημα της Ν.Δ. να εξεταστούν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, σήμερα δρομολόγησε τη σύγκληση της επιτροπής προκειμένου να ακυρώσει τη σκανδαλώδη συμφωνία. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της από τις καθημερινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κουκουλώσει την υπόθεση, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης. Να ξέρουν καλά όμως ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή αντιπερισπασμού θα πέσει στο κενό. Η ιστορία θα φτάσει μέχρι τέλους και οι ευθύνες, πολιτικές και δικαστικές θα αποδοθούν σε όλους”, σημείωσε.

Όπως τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η "Endeavor” είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια τριών χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. "Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους”, σημειώνουν και προσθέτουν ότι η "Endeavor Greece” είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012.

"Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. H Endeavor Greece στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα. Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως”, επισημαίνουν οι γαλάζιες πηγές.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξώδικο, Μαρέβας Μητσοτάκη, Παππά Δ, Τζανακόπουλου,exodiko, marevas mitsotaki, pappa d, tzanakopoulou