Παρέμβαση Αρείου Πάγου για "διαρροή" των εγγράφων στην υπόθεση της Σ. Αραβίας

Διπλή έρευνα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού από τη χώρα μας στη Σαουδική Αραβία. Μετά την παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, ο Άρειος Πάγος διέταξε δεύτερη έρευνα.

Συγκεκριμένα η κα Δημητρίου διέταξε έρευνα αυτή τη φορά για τη "διαρροή" των εγγράφων που αφορούσαν τις συνθήκες συμφωνίας πώλησης, θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η παραγγελία

της Εισαγγελέα απευθύνεται στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο), και με αυτή ζητά να ερευνηθεί, αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρχε διαρροή παρά το νόμο.

Η έρευνα θα διενεργηθεί αρμοδίως από το Στρατοδικείο, σε πρώτη φάση για τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα και αν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους υπολοίπους.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα