«Επιχείρηση λάσπης»

Κι εκεί που νομίζαμε ότι πάνε να βάλουν μυαλό και να σταματήσουν τις επιθέσεις, να 'σου η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο γύρο σύγκρουσης με όσους δεν γουστάρει. Με όσους είναι εκτός συστήματος της Αριστεράς και με όσους είναι πολύ πιο ικανοί για να σώσουν τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίες οι διαρροές των τελευταίων ημερών για πρώην υπουργούς της ΝΔ ή στενούς συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά με καταθέσεις στο εξωτερικό. Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα με το γνωστό γκεμπελικό

τρόπο για να ξεχνάει ο κόσμος τι έρχεται και με πόσο ανίκανη κυβέρνηση έχει να κάνει. Χωρίς αποδείξεις, με ξαναζεσταμένο φαγητό και με υποθέσεις που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, αποφασίζει το Μαξίμου να παίξει το παιχνίδι του τώρα που δεν πάνε καλά τα πράγματα και η κατάρρευση πλησιάζει.

Στο στόχαστρο μπαίνει για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση είχαν αρχίσει να αποκαθίστανται. Το γεύμα στον Αλ. Τσίπρα, οι προτροπές για πολιτική συναίνεση στην έκθεση της ΤτΕ αλλά και η μεγάλη βοήθεια που προσέφερε ο διοικητής στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για την ανακεφαλαιοποίηση, όταν οι άχρηστοι υπουργοί ήταν έτοιμοι να τα κάνουν μπάχαλο, είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι Μαξίμου και Στουρνάρας είχαν θάψει τα τσεκούρια του πολέμου.

Κάποια, όμως, παράκεντρα εντός της κυβέρνησης αποφάσισαν να ξαναστήσουν το Κολοσσαίο και να χύσουν αίμα στην αρένα με το γνωστό κόλπο της συκοφαντίας χωρίς αποδείξεις. Με χαρτιά και «ρεπορτάζ» ατάκτως ριγμένα στον ανεμιστήρα εμπλέκουν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις χορηγίες, τις διαφημίσεις, τα συνέδρια και ό,τι άλλο φαντάζεται ο νους τους προκειμένου να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον. Άλλωστε, με τους ξεχασιάρηδες Σταθάκηδες και Φλαμπουράρηδες, με τις διαπραγματεύσεις που δεν πάνε καλά, με το ασφαλιστικό και το φορολογικό να ρίχνει και τις τελευταίες κόκκινες γραμμές και με τον Σόιμπλε και τον Μοσκοβισί να λένε στο Μαξίμου να ξεχάσει την αποβολή του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, κάτι άλλο έπρεπε να βρεθεί για να γίνει ντόρος.

Τι καλύτερο από ένα «σκάνδαλο». Έτσι ο μετρ της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας με το Hot Dog κάνει πρωτοσέλιδο τον Γιάννη Στουρνάρα και την γυναίκα του, πετυχημένη επιχειρηματία στο χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων. Όπως αναφέρει το περιοδικό: «Σε μία από τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης που περιέχει το πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ "βάφτισε" επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρεία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου.

Η περίπτωση της Mindwork είναι μία μόνο από αυτές που βρίσκονταν μέσα στη λίστα που παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος με ονόματα δημοσιογράφων και εταιρειών ΜΜΕ που είχαν λάβει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για ανάλογες καμπάνιες. Παρά την τότε διάψευση του προέδρου του και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Γιαννόπουλου και της μη αξιοποίησής του από την ΕΣΗΕΑ, το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη γνησιότητά του».

Έτσι, λοιπόν, το περιοδικό αφήνει να εννοηθεί ότι η οικογένεια Στουρνάρα πήρε 1,6 εκατ. ευρώ, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Αλλά είπαμε: Να πέσει η λάσπη στο ανεμιστήρα κι ότι μείνει αφού ο «εχθρός» πρέπει να εξολοθρευτεί. Άλλωστε, πιο είναι το πρόβλημα του Τσίπρα τώρα; Ότι ο κόσμος κατάλαβε την πλήρη ανικανότητά του και σκέφτεται τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει δρόμο η χώρα πριν την καταστροφή.

Και βεβαίως ποιοι θα μπορούσαν να βάλουν πλάτη για να σωθεί η Ελλάδα. Αυτούς πρέπει να «εξαφανίσει» η ομάδα του Μαξίμου που παίζει βρόμικο παιχνίδι.

Πολύ καιρό τώρα, από πέρυσι τον Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε κάθε πέτρα που υπήρχε μήπως και βρει κάτι για τον Στουρνάρα, μήπως αποκαλύψει κάτι μεμπτό που θα το συνέδεε και με τον Αντ. Σαμαρά και θα έβγαζε «σκάνδαλα». Τόσο καιρό δεν τα κατάφεραν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες «βολικών» δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης αλλά και την αγαστή βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών. Συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους τώρα που όλες οι δυνάμεις του τόπου, οι σοβαροί άνθρωποι που έχουν μείνει να παλεύουν για να μη χαθεί η χώρα, πρέπει να συνασπιστούν.

Η βρόμικη επίθεση που ετοιμάστηκε και εκτελείται εν είδει πληρωμένου συμβολαίου αποδεικνύει το ποιόν της κυβέρνησης της Αριστεράς και προσωπικά του κ. Τσίπρα.

Ο κόσμος έχει κρίση και κρίνει. Έχει μάτια και βλέπει και τα βρόμικα παιχνίδια τα αντιλαμβάνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα