Γιατί το TIME ανακήρυξε την Μέρκελ "Πρόσωπο της Χρονιάς"

Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε τον τίτλο "Πρόσωπο της Χρονιάς" του περιοδικού Time. Το περιοδικό τόνισε τον ρόλο της Γερμανίδας Καγκελάριου στην μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης και όσον αφορά το ελληνικό χρέος και την επαίνεσε για "τη σταθερή ηθική ηγεσία σε έναν κόσμο όπου υπάρχει έλλειψη". Και αν κάποιος αναρωτιέται για το αν αξίζει τον έπαινο ή όχι, το περιοδικό

τονίζει το εξής: "Σε πολλές περιοχές, ο πόλεμος και η τρομοκρατία επικρατούν. Κράτη αποσυντίθενται. Επί πολλά χρόνια το διαβάζουμε. Έχουμε ακούσει γι 'αυτό. Το έχουμε δει στην τηλεόραση. Αλλά δεν είχαμε ακόμη κατανοήσει επαρκώς ότι αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι και στη Μοσούλη μπορεί να επηρεάσει το Έσσεν ή τη Στουτγκάρδη. Τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε".

Η Μέρκελ μίλησε έντονα για την ανάγκη τα μέλη της ΕΕ να αναλάβουν δράση για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και έχει δεσμευθεί να λάβει 1.000.000 αιτούντες άσυλο μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Το TIME ανέφερε επίσης την παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αντίδραση της Μέρκελ σχετικά με την απόφαση της να απαντήσει στην εισβολή με οικονομικές κυρώσεις και όχι με στρατιωτική δύναμη.

"Ξέρετε, μεγάλωσα στη ΛΔΓ", είπε σε συνέντευξη της στο Μόναχο τον Φεβρουάριο. "Ως ένα 7χρονο παιδί, είδα το Τείχος να ανεγείρεται. Κανείς - αν και ήταν μια σκληρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου- δεν πίστευε τότε ότι κάποιος θα πρέπει να επέμβει στρατιωτικά, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της ΛΔΓ και ολόκληρη το Ανατολικό μπλοκ από τις συνέπειες αυτού του γεγονότος, δηλαδή να ζουν χωρίς ελευθερία για πολλά, πολλά χρόνια".

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα