Ένας χρόνος χωρίς τον Φάκτορα

Ο καιρός περνά γρήγορα. Ο Βασίλης όμως τον προλαβαίνει. Ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να ευεργετηθούμε από την μεγάλη του καρδιά.

Το «παιδί» του Βασίλη το Αντινιούζ, πέρασε στα χέρια του παιδιού του Πάνου.

Τίποτε όμως δεν άλλαξε! Στα χνάρια του θα βαδίζει πάντα.

Σίγουρα μια τόσο ξαφνική και άδικη απουσία αφήνει τα σημάδια της και στους ανθρώπους και στα εγχειρήματά τους. Είμαι βέβαιος πως ο Πάνος θα φανεί τελικά αντάξιος αυτής της δημοσιογραφικής, πολιτικής

αλλά και ηθικής κληρονομιάς και θα ξεπεράσει στο τέλος τον γεννήτορα και δάσκαλό του, προς μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια του Φάκτορα εκεί πάνω.

Ο Βασίλης ήταν ένας από τους λιγοστούς αληθινούς ανθρώπους. Δεν υπήρχε η έννοια του «δήθεν» πάνω του και η λέξη υποκρισία ήταν άγνωστη γι’ αυτόν. Ήξερε να δίνει αλλά και να παίρνει το καλύτερο από αυτούς που διάλεγε για συνεργάτες και – στο τέλος – φίλους του. Πέρασα αρκετές πίκρες και παροδικές απογοητεύσεις, μέχρι να καταλάβω ότι ο Βασίλης είχε πάντα δίκιο αν έκανε επικριτικό σχόλιο πάνω στο γραφτό σου. Θυμάμαι μια φορά, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012, που του έστειλα προβλέψεις για τις εκλογές εν είδη σημειώματος. Αμέσως επέστρεψε το μέηλ του: «μεγάλε, είναι παρακινδυνευμένες στ’ αλήθεια! Εγώ είμαι χαζός που δεν κάνω προβλέψεις;» Μετά τις εκλογές, κοιτάζοντας τα πόρρω απέχοντα του αποτελέσματος μαντέματά μου, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε ο Φάκτορας και ποτέ μα ποτέ ξανά δεν έκανα προβλέψεις για εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο ενθουσιασμός του Βασίλη, η δύναμη του χαρακτήρα του και το χιούμορ με το οποίο αντιμετώπιζε την ασθένειά του, με είχαν πείσει πως τελικά θα έβγαινε νικητής. Ποιος όμως κοινός θνητός έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα; Ο ίδιος μπορεί να πέρασε «απέναντι» πριν από την ώρα του, όμως η πολιτική του ανάλυση, η δημοσιογραφική του καθαρότητα και η ηθική του υπεροχή, συνιστούν ένα τρίπτυχο αξιών, πρακτικών και στόχων που αν το ενστερνισθούμε ως πολίτες και Έλληνες, καθένας από το πόστο του, θα μπορούσε να δώσει λύση στο θεμελιώδες πρόβλημα της κοινωνίας και εν τέλει της Πατρίδας μας: Προς τα πού, με ποιον τρόπο και με ποιες ιδέες να κινηθούμε!

Αιωνία σου η μνήμη Φάκτορα Χ! Αιωνία σου η μνήμη Βασίλη Ζήση!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάκτορα,faktora