Χάος στην Επιτροπή Αμυνας - Επίθεση Κασιδιάρη σε Καμμένο: «Μην μου κουνάς χεράκια εμένα ρόμπα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικές φραστικές επιθέσεις αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά, που οδήγησε τελικά στην απόφαση να αποβληθούν από τη συνεδρίαση, επέδειξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή 'Αμυνας της Βουλής, την οποία ενημέρωνε ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το μεταναστευτικό, το προσφυγικό

και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκαν με σκληρές εκφράσεις εναντίον τόσο του υπουργού 'Αμυνας όσο και των στρατιωτικών επιτελείων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων «προδότες» και «φιλιππινέζες», ενώ ταυτόχρονα βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια.

'Αμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών όλων των κομμάτων που ζήτησαν την αποβολή τους. Ωστόσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Η στάση τους αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά και την ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων να ενεργοποιήσει το άρθρο 81 του κανονισμού της Βουλής για την αναγκαστική αποβολή τους από τη συνεδρίαση.

Τελικά, παρουσία και του φρούραρχου της Βουλής, τους παραδόθηκε εγγράφως η απόφαση της Επιτροπής και έτσι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Το περιστατικό αναρτήθηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο.

Στο επίμαχο βίντεο ακούγεται ο Ηλίας Κασιαδιάρης να μιλά σε υψηλούς τόνους, λέγοντας: «Ο Καμμένος δεν απάντησε σε τίποτα για την προδοσία που κάνετε, που βάζετε το NATΟ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος. Να αποχωρήσετε από τη χώρα μια και καλή και να λήξει αυτό το πανηγύρι επιτελούς γιατί αυτό που κάνετε είναι προδοσία και ξεπούλημα».

Στο σημείο αυτό ακούγονται βουλευτές να φωνάζουν και να ηχεί και το καμπανάκι του προεδρίου. Ωστόσο, ο κ. Κασιδιάρης συνέχισε: «Αυτό που γίνεται με αυτήν την επιτροπή… Ο Καμμένος θέλει να πάρει έγκριση της Βουλής για όλα αυτά τα προδοτικά που σχεδιάζουν με τους NATOϊκούς και τους Τούρκους. Καλύτερα λοιπόν να αποχωρήσουν να τελειώνει το πανηγύρι αυτό».

Κάπου εκεί τα πράγματα ξεφεύγουν και ο Κασιδιάρης εκτός εαυτού ακούγεται να φωνάζει: «Ρε κατέβασε το χέρι σου και μην μου κάνεις εμένα τέτοια και τρελαθώ. Μου κουνάει και το χέρι ο καραγκιόζης. Έλα τώρα και τρελαθώ και μου κουνάει και το χέρι ο καραγκιόζης. Ρε κατέβασε το χεράκι κάτω μην τρελαθώ. Μην μου κουνάς χεράκια εμένα ρόμπα, καραγκιόζηδες Συριζαίοι».

Χυδαία, άθλια και φασιστική η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απέναντι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν χυδαία, άθλια και φασιστική. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ρατσιστικές χυδαιότητες δεν έχουν την παραμικρή θέση στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους χυδαίες συμπεριφορές αξίζουν την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Καλούμε τους βουλευτές αυτούς, έστω και την ύστατη στιγμή, να ζητήσουν δημόσια ταπεινά συγγνώμη από τις Ένοπλες Δυνάμεις» καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα