Μπεγλίτης εναντίον delivery boys της διαπλοκής

Μπεγλίτης κατά αγανακτισμένων στην Θεσσαλονίκη

Ως δείγμα των όσων διασκεδαστικών θα ζήσουμε τις ημέρες που έρχονται αναδημοσιεύουμε καταγγελίες που έκανε σήμερα  ο μη υπουργοποιηθείς κ. Μπεγλίτης:

Ο κ. Μπεγλίτης έκανε πολύ σοβαρές καταγγελίες ότι δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση “γιατί έσπασα υποσυστήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υποσυστήματα που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία 15 χρόνια από την εποχή Τσοχατζόπουλου

μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη. Ακόμη και σήμερα καλούμαι να διαχειριστώ και να αντιμετωπίσω σκελετούς της τελευταίας 15ετίας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να τα μάθει αυτά…” είπε ο τέως υπουργός Άμυνας. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Σκάι γιατί δεν λέει ονόματα απάντησε ότι θα τα πει “στην πορεία”.
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων τι κάνουν αυτά τα υποσυστήματα είπε: “ακόμη και σήμερα, παρά τα δισ. που δαπανήθηκαν δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων τα οποία έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια” και συνέχισε : “Είχα ξεκινήσει διαδικασία να ελεγχθεί το πόθεν έσχες όλων των πρώην στρατιωτικών οι οποίοι μετείχαν σε επιτροπές εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 96 μέχρι σήμερα. Αυτό τους ταρακούνησε”.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι ένας από τους λόγους για τον οποίο δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση ήταν ότι κατήργησε τις απόρρητες δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ που είχε στη διάθεσή της η στρατιωτική ηγεσία. “Είχε την ευκαιρία η στρατιωτική ηγεσία να κάνει παιγνίδι -και το λέω πολύ καθαρά- με δημοσιογράφους, με διάφορα delivery boys δημοσιογράφους διαμεσολαβητές στον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, επισήμανε και αναφέρθηκε σε αγορές βιβλίων και προνομιακές σχέσεις.

“Είχαν ενδιάμεσους δημοσιογράφους;”, ρώτησαν οι παραουσιαστές του Σκάι. “Βεβαίως” απάντησε ο κ. Μπεγλίτης και συνέχισε λέγοντας ότι “ορισμένοι δημοσιογράφοι με περιοδικά ιλουστρασιόν γίνανε ουσιαστικά οι διαμεσολαβητές διαφόρων συμφερόντων”. Και γιατί δεν το καταγγείλατε δημόσια, ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να λάβουν την απάντηση του τέως υπουργού: “Προσπάθησα όλα αυτά να τα κόψω. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω. Και είχα φτάσει σε ένα σημείο…”

Σε όσα κατήγγειλε ο κ. Μπεγλίτης αντέδρασε ο τέως αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή υποστηρίζοντας ότι θίγεται άμεσα από τις καταγγελίες περί απορρήτων κονδυλίων. “Για ένα πράγμα θεωρώ ότι θίγομαι άμεσα”, είπε ο κ. Φράγκος “για το αν ποτέ διέθεσα έστω και μισό δέκατο του ευρώ για να μπορέσω να δωροδοκήσω δημοσιογράφους. Θέλω αποκατάσταση!”. Απαντώντας ο κ. Μπεγλίτης τόνισε : “Αλλού αναφερόμουν…”.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αλλαγές των αρχηγών των γενικών επιτελείων, ο τέως υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι ποτέ δεν έλαβε υπ’ όψιν την κομματική ένταξη ή την πολιτική προτίμηση των στελεχών. “Πάλεψα ακόμη και με τα υποσυστήματα του ΠΑΣΟΚ” είπε και πρόσθεσε ότι “στις τελευταίες κρίσεις αποστρατεύθηκαν ακόμη κι αυτοί που είχαν επανέλθει το 2009, επί δικής μας ηγεσίας..”.

Αποκαλυπτική ήταν η α

Keywords
Τυχαία Θέματα