Μπάστα αδέρφια...

Ξυπνήσαμε σε μια άλλη Ελλάδα. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα social media θα διαπιστώσει ότι ξαναφάνηκαν μετά από μήνες οι Συριζαίοι «καλικάντζαροι» και πανηγυρίζουν. Λες και ξαφνικά έγινε μια μεγάλη επανάσταση στην Ελλάδα, λες και βγήκαμε από τα μνημόνια, επιστρέψαμε στην ανάπτυξη, το χρήμα ρέει άφθονο, ο κόσμος πανηγυρίζει στο Σύνταγμα

τη νέα επιτυχία του Τσίπρα. Οι δε υπουργοί και βουλευτές που βγαίνουν στα κανάλια εμφανίζονται προκλητικοί, επιθετικοί απέναντι σε κάθε άλλη άποψη, αλαζόνες και κυρίως σίγουροι για τις καρέκλες τους.

Είναι οι ίδιοι που δεν τολμάνε να περπατήσουν μόνοι στους δρόμους και όπου πάνε δέχονται προπηλακισμούς. Κι όμως μετά από το Eurogroup σαν να... ψήλωσαν, λες και απέκτησαν ξαφνικά μπόι. Έχουμε αρχίσει κι αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Βρε μπας και είναι επιτυχημένοι οι Συριζαίοι και πρέπει να ρίξουμε τα τείχη να υποδεχθούμε τον Αλέξη, τον Ευκλείδη και τον Κατρούγκαλο; Βρε μπας και πρέπει να τους στήσουμε ανδριάντες βγάζοντας εκείνον τον... Κολοκοτρώνη από τη Σταδίου;

Μήπως βγήκαμε από τα μνημόνια κι απλά εμείς είμαστε κακεντρεχείς; Μήπως δεν καταλαβαίνουμε την κίνηση του Πάνου Καμμένου να δωρίσει δύο γραβάτες στον Τσίπρα αφού τώρα που έλυσε το γρίφο του χρέους θα τις χρειαστεί;

Είναι πράγματι να απορεί κανείς με τα όσα συμβαίνουν. Λες και πριν από τρεις ημέρες δεν ψηφίστηκε ένα πακέτο 5,5 δισ. ευρώ ή δεν έρχεται ένα ακόμη 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους και άδικους φόρους. Λες και δεν έχει διαλυθεί το σύστημα ασφάλισης και δεν πωλήθηκαν όλα τα δάνεια στα ξένα κοράκια. «Κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη» δια χειρός Τσίπρα κι όμως αυτό που βλέπουμε είναι πανηγυρισμοί, χαμόγελα και ένα κλίμα αλαζονικής διάθεσης τους στυλ «τώρα θα σας... πηδ...ε όλους εσάς που μας κατηγορούσατε».

Μπάστα αδέρφια δεν είμαστε όλοι ψεκασμένοι, ούτε ηλίθιοι. Ωραίο το πανηγυράκια σας αλλά το παραμύθι έχει και δράκο, όσο κι αν προσπαθείτε να τον κρύψετε. «Σημαντική μέρα για την Ελλάδα» είπε στο υπουργικό ο Τσίπρας ενώ εκθείασε τον εαυτό του και τους υπουργούς του για τη μεγάλη επιτυχία. Μα σε ποιους απευθύνεται; Πώς νομίζει ότι με το να κερδίζει χρόνο θα κερδίσει και αιώνια ασυλία; Πιστεύει ότι θα την γλιτώσει φτηνά μετά τα εγκλήματα που έχει κάνει;

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η υπερβολική αντίδραση και αλαζονεία εκπορεύεται από τους ξένους. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ, ακόμη και η Λαγκάρντ είναι αυτοί που έδωσαν στον Τσίπρα ένα «χαρτί» που ήθελε για να παίξει στο εσωτερικό της χώρας. Οι δανειστές εκτιμούν ότι μόνο η κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να περάσει τόσο σκληρά μνημόνια. Αν υπήρχε κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αν ήταν ο Σαμαράς κι όχι ο Τσίπρας στο Μαξίμου αυτή την ώρα θα καιγόταν η Αθήνα από τους αριστερούς που θα ξεσήκωναν τον τόπο και από τους μπαχαλάκηδες αναρχικούς που θα έπαιζαν το δικό τους παιχνίδι.

Αυτό ακριβώς χρεώνουν οι ξένοι στον Τσίπρα και τον ανταμείβουν προσωρινά διότι μόλις πάψει να τους είναι «χρήσιμος ηλίθιος» θα τον στείλουν αδιάβαστο. Βρήκαν στο πρόσωπό του τον ιδανικό διεκπεραιωτή των απαιτήσεών τους και θα τον «στύψουν» μέχρι εκεί που φτάνει. Όχι μόνο γραβάτα θα του βάλουν να φορέσει αλλά να... ξυρίσει και το μουστάκι. Στην παρούσα χρονική στιγμή, με το Brexit να είναι προ των πυλών, την Ισπανία σε πολιτική κρίση, την Τουρκία να τορπιλίζει τη συμφωνία για το προσφυγικό και τις ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη να απειλούν, το μόνο που δεν ήθελε το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες είναι μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Μια «ανακωχή» με την Ελλάδα έκαναν οι δανειστές και θα επανέλθουν. Όμως, αυτό που έχουν καταφέρει οι ξένοι είναι να δώσουν πίστωση χρόνου στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του παίρνοντάς του τα πάντα. Μην ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν κι αυτά που έρχονται σύντομα είναι τα χειρότερα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και φέρουν την υπογραφή του Τσίπρα.

Το σύνθημα, λοιπόν, «κερδάμε αδέρφια» που έχουν αρχίσει να λένε οι Συριζαίοι μεταξύ τους δεν ισχύει για τους ίδιους. Οι δανειστές κερδάνε και ο Τσίπρας έχει χάσει. Τους επόμενους μήνες θα το καταλάβει καλά και η πτώση του θα γίνει με πολύ θόρυβο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα