ΑντιΛουδοβίκος

L‘ État, c’est moi, Λουδοβίκος ΙΔ΄

Κύριε Διευθυντά

Φήμες που συνοδεύουν εξ αρχής την πολιτική διαδρομή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ισχυρίζονται με επίταση ότι “Βενιζέλος” δεν ήταν το εκ γενετής επώνυμο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ότι το επέλεξε κάποια στιγμή μετέπειτα, όντας σε ώριμη ηλικία.

Και έτσι να είναι, ουδέν το μεμπτόν. Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που, για όποιον λόγο, είχε αλλάξει το επώνυμό του.

Σύμφωνα

με τις ίδιες φήμες, η αλλαγή έγινε ώστε ο Ευάγγελος να σταδιοδρομήσει πολιτικά προσλαμβάνοντας κάτι από την ιστορική βαρύτητα που προσέδωσε στο συγκεκριμένο επώνυμο ο Κρητικός Εθνάρχης.

Εάν η υπόθεση αυτή αληθεύει, ας μάς επιτρέψει ο κ. Βενιζέλος να φρονούμε ότι απέτυχε.
Χωρίς βέβαια να φταίει. Άλλο έπρεπε να κάνει, να αλλάξει το όνομά του, που όμως απαγορεύεται.

Να αλλάξεις το επώνυμο σου μπορείς. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις το βαφτιστικό σου όνομα.

Και ο κ. Βενιζέλος όφειλε να ονομάζεται “Λουδοβίκος”.

Ο δεύτερος στη σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου επέλεξε για τον νεογέννητο, τρίτο στη σειρά, το όνομα “Λουδοβίκος”, μαζί με τα “Γεώργιος” και “Αλέξανδρος”.

Όμως αμφιβάλλουμε αν υπάρχει άλλος στον σημερινό κόσμο που να μπορεί να φέρει το όνομα “Λουδοβίκος” τόσο επάξια όσο ο κ. Βενιζέλος.
Ούτε καν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

Όλοι, μέλη και στελέχη, οι του ΠΑΣΟΚ εισέβαλαν στην πολιτική σκηνή με το απύθμενο θράσος και την αρπακτικότητα του πεινασμένου πληβείου, καταξεσχίζοντας τις σάρκες του ελληνικού κράτους.

Αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν είχε καμμία σχέση με αυτήν την νοοτροπία. Εισήλθε στη δημόσια ζωή αφήνοντας ανεξίτηλα από όπου περνούσε την πατίνα μιας Λουδοβίκειας, ελέω Θεού εξουσίας : Το Κράτος είμαι Εγώ!

Αλλοίμονο…Ποιο λόγο ύπαρξης θα είχε το κράτος αν δεν υπήρχε για να υπηρετεί σπεύδοντας τις προσωπικές επιθυμίες του κ. Βενιζέλου;
Όπως εκείνη την θωρακισμένη BMW αξίας 700.000 ευρώ.

Παρακαλώ λοιπόν να πάψουν οι διάφοροι ψιθυρισμοί για την πρόσφατη ικανοποίηση των αναγκών του μονάρχη.

Τι είναι 500 ψωροχιλιάδες ευρώ για το προσωπικό γραφείο ενός αντιπροέδρου;

Ούτε τα ετήσια έξοδα 10 παιδικών σταθμών ή 100 συντάξεις ηλικιωμένων αναξιοπαθούντων.

Με τιμή

Προφήτης

Keywords
Τυχαία Θέματα