Ο Ερντογάν απειλεί με μήνυση τους Times

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει μηνύσεις κατά της εφημερίδας Times του Λονδίνου, για τη δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής από διακεκριμένες προσωπικότητες που επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν διαχειρίστηκε τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Σον Πεν,

η Σούζαν Σαράντον και ο Μπεν Κίνγκσλι, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ως «δικτατορικό καθεστώς» και επιρρίπτοντας ευθύνες για το θάνατο πέντε διαδηλωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

«Οι δημοσιογράφοι θέλουν να ρίξουν λάσπη για να δουν τι θα γίνει. Οι Times νοικιάζουν τις σελίδες τους επί χρήμασι», δήλωσε ο Ερντογάν ζωντανά στο κανάλι NTV. «Εδώ οι Times θα αποτύχουν. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας», είπε. «Αν πραγματικά πίστευαν στη δημοκρατία, δεν θα επιδείκνυαν τέτοια έλλειψη χαρακτήρα ώστε να αποκαλούν τον ηγέτη ενός κόμματος που κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων δικτάτορα», συνέχισε. Στην επιστολή επιρρίπτονταν επίσης κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού για υπονόμευση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, αφού δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

bbc

Keywords
Τυχαία Θέματα