Άντε συντρόφια, καταθέστε και μια τροπολογία για όλα τα «σκάνδαλα» που καταγγείλατε

Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία που προέβλεπε την αναστολή διώξεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα. ,Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 869 τροπολογία που υπέγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Λάππας , Στ.Αραχωβίτης, Π.Βράντζα και Π.Κοζομπόλη με την οποία ζητείτο να ανασταλούν διώξεις κατά διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ή η πτώχευση των αγροτικών

συνεταιρισμών.

Η τροπολογία αυτή αποσύρθηκε κακήν κακώς όταν διαπιστώθηκε το εξής εντυπωσιακό. Την ίδια τροπολογία είχε καταθέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στα κάγκελα. Τη ρύθμιση του Σαμαρά είχε καταγγείλει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο εγχειρίδιο που είχε εκδώσει η ίδια ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο η «Μαύρη Βίβλος» των σκανδάλων

Έγραφε εκεί:

«Την ίδια ώρα που αγρότες διώκονται, παραπέμπονται και καταδικάζονται σε ποινές πολύμηνης φυλάκισης λόγω της συμμετοχής τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για τις οποίες καμία πρόταση παραγραφής του αξιοποίνου δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση Σαμαρά, οι κυβερνώντες φρόντισαν προκλητικά να παράσχουν ποινική, αστική και φορολογική ασυλία στα στελέχη των αγροτικών οργανώσεων, που ελέγχονται μεταξύ άλλων για οικονομικές ατασθαλίες».

Ακόμη πιο εντυπωσιακό. Μιλώντας στη Βουλή πριν μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός είχε καταγγείλει ως παράδειγμα διαφθοράς ρύθμιση επί της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά με την οποία απαλλάσσονταν από κάθε δίωξη διοικήσεις αγροτικών συνεταιρισμών.

Αλλά και στις 30 Μαρτίου ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει τις παρεμβάσεις που είχε κάνει ο κ. Σαμαράς και ανέφερε συγκεκριμένα:

«Με το άρθρο 19 του ίδιου νόμου σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού». Τότε είχε σηκώσει τους τόνους καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας συγκεκριμένα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Δύο πράγματα συμβαίνουν, μετά από την κατάθεση της τροπολογίας από τους Συριζαίους βουλευτές και την απόσυρσή τους όταν κατάλαβαν την ανοησία τους:

1Είτε είχε δίκιο ο Σαμαράς που είχε καταθέσει την τροπολογία και καλώς έπραξαν και σήμερα οι βουλευτές.

2Είτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον πρωθυπουργό τους ο οποίος εμφανίζεται ανόητος στα μάτια όλων.

Δεν μπορεί να κάνεις καταγγελίες για μια υπόθεση και την άλλη ώρα να καταθέτεις τροπολογία γι' αυτήν. Μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου και με την βλακεία τους δικαίωσαν τον Σαμαρά. Άντε συντρόφια και εις ανώτερα. Καταθέστε και μια τροπολογία για τη Siemens, για τη λίστα Λαγκάρντ και για όλα τα «σκάνδαλα» που καταγγείλατε και με τα οποία πήρατε την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα